Imagini de la înmormântarea Lidiei Bejenaru Botgros
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Corneliu Botgros
Sursă foto: Facebook Corneliu Botgros
Lidia Bejenaru Botgros este înmormântată astăzi. Soția lui Nicolae Botgros s-a stins din viață luni dimineață, la 68 de ani. 

Cântăreața Lidia Bejenaru Botgros a murit luni dimineață, la 68 de ani. Anunțul a fost făcut de Directorul general ,,Moldova-Concert”, Andrei Locoman: 'Lidia BEJENARU-BOTGROS s-a retras în culisele veșniciei. Ziua de 26 iulie va rămâne o zi tristă în muzica populară. Lidia BEJENARU-BOTGROS, solistă de o viață a Orchesrtei Naționale de muzică populară *Lăutarii* și-a încheiat spectacolul vieții aici, pe pământ. S-a retras în culisele veșniciei, dar va fi petrecută cu aplauze și flori, așa cum era și întâmpinată de admiratorii săi pe marile scene timp de 45 de ani.'

Decesul a survenit în urma unei hemoragii. Lidia Bejenaru, soția lui Nicolae Botgros, suferea de cancer la colon și fusese supusă la trei operații în decurs de doar o săptămână. De asemenea, ea suferea și de diabet zaharat foarte avansat, după cum a dezvăluit Corneliu, fiul lui Nicolae Botgros.

Imagini de la înmormântarea Lidiei Bejenaru Botgros

Astăzi, 28 iulie, soția lui Nicolae Botgros este condusă pe ultimul drum. Cei care au îndrăgit-o și-au luat rămas bun, în această dimineață, la Palatul Național 'Nicolae Sulac'.

Ceremonia funerară are loc ora 13.00, la Cimitirul Ortodox Central.

6. -imagine fara descriere- (lidia_botgros1_00702900.jpg)

1. -imagine fara descriere- (lidia_bejenaru_22969700.jpg)

2. -imagine fara descriere- (lidia_bejenaru1_33325400.jpg)

3. -imagine fara descriere- (lidia_bejenaru2_42247400.jpg)

4. -imagine fara descriere- (lidia_bejenaru4_62703200.jpg)

Sursă foto: Captură România TV

Cine a fost Lidia Bejenaru

Lidia Bejenaru a fost o interpretă de muzică populară din Republica Moldova, soția dirijorului Nicolae Botgros. S-a născut într-o familie numeroasă. A făcut studii muzicale la Școala de Iluminare Culturală „Elena Sârbu” din Soroca între anii 1968–1971.

Din 1971, timp de un an a fost metodistă la casa de cultură din Edineț, după care solistă a orchestrei „Ciocârlia” de la Edineț, apoi a orchestrelor de muzică populară „Mugurel” (1973–1974) și „Lăutarii” (din 1978) ale Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”. A fost distinsă cu Medalia „Meritul Civic” în anul 1993.

Lidia Bejenaru a scris muzica și textele pentru majoritatea cântecelor din repertoriu. Primul și unicul disc al interpretei, intitulat M-a cuprins un dor de mamă, a apărut după 20 de ani de activitate scenică.

În 1971, s-a căsătorit cu Nicolae Botgros. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel