IMAGINI cu șefi din Poliția Română și lideri ai clanului Duduianu. Ciocan, mesaj EXPLOZIV
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Directorul de comunicare și purtătorul de cuvânt al Federației Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România, Christian Ciocan, a lansat un apel, în PREMIERĂ pentru DC NEWS, în legătură cu ultimele imagini care circulă în presă.

După apariția în mass-media a unor materiale în care sunt surprinși șefi din Poliția Română și lideri ai clanului Duduianu, Ciocan a explicat că această acțiune este una ilegală și pune în pericol siguranța națională.

„Orice persoană care deține orice fel de informații referitoare la activitatea Poliției trebuie să le pună, în mod oficial, la dispoziția organelor abilitate prin lege să le cerceteze. Folosirea acestor informații rezultate fie din monitorizări, fie din alte surse, în orice alt scop decât cel legal, constituie o acțiune împotriva legii”, transmite Christian Ciocan.

Comunicatul oficial al Federației

„Având în vedere informațiile apărute în mass-media, referitoare la faptul că șefii Poliției Române au fost filmați la o întâlnire cu capii interlopi ai clanului infracțional Duduianu, biroul de presă al Federației Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Monitorizarea în orice condiții decât cele prevăzute legal a decidenților Ministerului Afacerilor Interne aduce atingere normelor privind siguranța națională. Federația Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România, condusă de președintele colonel Ionel Babuș, afirmă că singura structură abilitate de statul român să ofere informații și protecție referitoare la lucrătorii MAI este Direcția Generală de Informații și Protecție Internă.

Federația afirmă, totodată, că orice persoană, fizică sau juridică, care se substituie prerogativelor structurilor statului român în domeniul legislației privind activitatea derulată de decidenții de orice nivel și de lucrătorii Ministerului Afacerilor Interne săvârșește o acțiune inadmisibilă și ilegală.

În spiritul Constituției și legilor țării, FSDPR cere Direcției Generale de Informații și Protecție Internă și celorlalte entități ale României învestite cu apărarea siguranței naționale să identifice autorii filmărilor care au apărut în mass-media și să stabilească acțiunile săvârșite de aceștia, în acest caz.

Federația, fidelă principiilor declarate, contează totodată pe sprijinul pe care partenerul de dialog reprezentat de presa din România îl oferă pentru clarificarea acestei stări de lucru. Federația Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România își reafirmă întreaga disponibilitate de a furniza ajutor Direcției Generale de Informații și Protecție Internă, pentru protecția legală a ofițerilor și agenților Ministerului Afacerilor Interne și structurilor subordonate.

Totodată, organizația noastră reafirmă întregul său suport pentru decidenții: ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Chestor-șef de poliție Bogdan Despescu, șeful Poliției Române, Chestor principal Liviu Vasilescu, șeful Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Bogdan Berechet, prin proiectul asumat de aceștia referitor la «Toleranță zero față de infractori și grupările criminale»”, transmite FSDPR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel