Data publicării:

Imagini cu probabil cel mai îngust hotel din lume: Arată ca o „fâșie” cu doar 7 camere

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Un hotel nou din Indonezia încearcă să obțină titlul de "cel mai subțire hotel din lume". Dar creatorul său afirmă că proiectul nu se rezumă doar la încercarea de a stabili un record mondial - ci la atragerea atenției internaționale către micul oraș pe care îl consideră ”acasă”.

Ary Indra a crescut în Salatiga, în regiunea Central Java. După ce s-a pregătit ca arhitect și și-a făcut cariera în Jakarta și Singapore, s-a simțit chemat acasă, în Salatiga.

Acolo, a găsit un teren nefolosit, pe care nimeni nu era dispus să-l dezvolte din cauza dimensiunii sale ciudate. Acum, acest teren găzduiește PituRooms, un hotel cu șapte camere (Pitu este termenul javanez pentru "șapte") care măsoară doar 2,8 metri lățime.

Clădirea are cinci etaje, fiecare dintre cele șapte camere fiind suficient de mare pentru un pat dublu și o mică baie cu duș și toaletă. Fiecare cameră are o atmosferă diferită datorită lucrărilor de artă locale și interioarelor.

"Vreau ca oamenii să experimenteze Salatiga într-un mod nou", a spus Indra la CNN. "Eu dețin, am proiectat și operez PituRooms cu propria mea echipă. A devenit platforma mea nouă pentru a genera un nou tip de turism care implică comunitățile locale."

Salatiga este situată la 482 de kilometri sud-est de Jakarta și este în mare parte necunoscută de străinii care preferă să meargă în Yogyakarta, Surabaya sau pe insula Bali pentru vacanțele lor.

Dar în cadrul Indoneziei, Indra spune că Salatiga este un oraș tolerant, cu mâncare bună, infrastructură bună și o bună calitate a vieții. A fost o destinație populară de evadare de weekend pentru olandezi în timpul perioadei coloniale.

Indra afirmă că majoritatea indonezienilor consideră Salatiga un loc plăcut pentru a se retrage, dar speranța sa este ca PituRooms să fie primul dintre multele proiecte care vor ajuta străinii să vadă că Salatiga înseamnă mult mai mult decât un trai liniștit.

"În afara dificultăților tehnice, cea mai mare provocare a fost mentalitatea tipică din industria ospitalității, care este obișnuită cu cuvinte superlative: cel mai mare, cel mai înalt, cel mai luxos. Aici suntem cei mai subțiri", a declarat Indra pentru Dezeen, un blog de arhitectură.

"Am încercat foarte mult să transformăm această limitare în punctul nostru cel mai puternic de vânzare, că aceasta este o studiere a spațiului micro și că oaspeții pot experimenta posibilitatea de a trăi și de a-și coordona mișcările într-un spațiu 'suficient'."

Orașul este la poalele muntelui Merbabu, pe care oaspeții PituRooms îl pot vedea din camerele lor de hotel.

În plus față de camerele de hotel, există și un restaurant pe acoperiș unde localnicii se pot bucura de priveliște, iar PituRooms are planuri să găzduiască evenimente și expoziții de artă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel