Data publicării:

Imagini cu mistreți, surprinse într-o pădure a Parcului Național Piatra Craiului - Video în articol

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Vezi în articol imaginile cu mistreții filmați într-o pădure a Parcului Național Piatra Craiului.

Romsilva a făcut publică o filmare cu mai mulți mistreți, surprinși într-o pădure a Parcului Național Piatra Craiului.

"Imagini frumoase cu mistreți într-o pădure a Parcului Național Piatra Craiului, filmate de către o cameră de monitorizare a faunei. Mistreții trăiesc într-un areal mare, de la zona de câmpie sau Delta Dunării şi până în zona de munte, preferând desișurile și pădurile care îi oferă adăpost. Femelele și puii de mistreț trăiesc în cârduri, conduse de scroafele cele mai bătrâne. Masculii trăiesc separat, în grupuri sau, cei mai puternici, solitar.

Hrana mistrețului este majoritar vegetală şi constă în rădăcini, tuberculi, tulpini, fructe, dar în dieta sa intră şi larve, râme, gasteropode, ouă și resturi animale. Parcul Național Piatra Craiului asigură faunei bogate toate condițiile de hrană, liniște și adăpost, iar pe teritoriul parcului fauna este strict protejată. Parcul Național Piatra Craiului unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 14.800 de hectare în județele Brașov și Argeș, din care 10.860 de hectare păduri, din acestea peste 6.000 de hectare fiind protejate", a scris Romsilva într-o postare pe pagina de Facebook.

Paradisul sălbatic din Parcul Natural "Balta Mică a Brăilei"

 

Într-o altă postare, Romsilva a publicat imagini din activitatea de monitorizare a rangerilor Parcului Natural "Balta Mică a Brăilei".

"Paradisul sălbatic din Parcul Natural Balta Mică a Brăilei. Imagini frumoase din activitatea de monitorizare a rangerilor Parcului Natural Balta Mică a Brăilei! În zonă se poate ajunge doar cu barca. Administrația Parcului Natural „Balta Mică a Brăilei” pune la dispoziția turiștilor ambarcațiuni şi rangeri care să îi ducă în cele mai frumoase locuri.Pe suprafața acestui parc natural administrat de Romsilva se regăsesc 52 de lacuri, 19 habitate și un număr de 207 specii de păsări.

Parcul Natural "Balta Mică a Brăilei" se întinde astăzi pe 207 kilometri pătrați, fiind o rămășiță de doar 10 la sută din vechea Baltă a Brăilei, cum era ea înaintea anilor 60, când a fost desecată de regimul comunist. Aria protejată face parte din zonele umede de interes internațional.Regia Națională a Pădurilor - Romsilva administrează 22 de parcuri naționale și naturale, cu o suprafață totală de 853.266 hectare, 232.246 hectare fiind în zone de protecție, iar în aceste parcuri sunt 562.730 hectare de păduri", se arată într-o altă postare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel