Data publicării:

Imagini adorabile cu noii locatari ai pădurilor Direcției Silvice Iași. Romsilva: Cu această ocazie, reamintim că femela cerbului nu este căprioara - Video

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Captură video Romsilva
Foto: Captură video Romsilva

Vezi în articol imagini cu noii locatari ai pădurilor Direcției Silvice Iași.

Romsilva a publicat imagini cu noii locatari ai pădurilor Direcției Silvice Iași. Este vorba despre un cerb și trei ciute.

"Bun venit și adaptare ușoară noilor ”locatari” ai pădurilor Direcției Silvice Iași. Un cerb, sperăm prolific, și trei ciute au fost recent achiziționate și eliberate în pădure, pentru popularea suplimentară a unui fond cinegetic administrat de silvicultorii ieșeni.

Romsilva: Femela cerbului nu este căprioara, cum multă lume crede

Cu această ocazie, reamintim că femela cerbului nu este căprioara, cum multă lume crede, ci ciuta.

Căprioara este femela căpriorului. Începând cu perioada împerecherii, care debutează toamna, până când fată, ciutele trăiesc în cârduri, conduse de regulă, de ciuta cea mai bătrână. Ciuta fată unul sau doi viței, mai rar trei, aceștia având pe corp, în primele trei luni, pete deschise la culoare, pentru a se camufla față de prădători. Cerbul este sociabil din toamnă până în primăvară, perioadă în care masculii se grupează în cârduri de tauri. Doar cerbii bătrâni şi cei foarte puternici trăiesc solitar.

Cârdurile sunt alcătuite după boncănit şi se desfac după ce zăpada s-a topit, pe la sfârşitul lunii aprilie. Regia Națională a Pădurilor - Romsilva gestionează 242 de fonduri cinegetice și anual asigură faunei din aceste fonduri cinegetice, în total, peste 1.600 tone de furaje combinate, cereale și semințe, circa 1.500 tone de fân, lucernă și frunzare, peste 340 tone de rădăcinoase și suculente și aproape 300 tone de sare", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Romsilva.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel