Imaginea zilei la Târgovişte, aproape de Curtea Domnească. La păscut în mijlocul oraşului
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Ilustraţie Pixabay - Cetatea din Târgoviste
Ilustraţie Pixabay - Cetatea din Târgoviste
Imaginea zilei vine din Târgovişte, aproape de Curtea Domnească. 

Doi cai au fost fotografiaţi la păscut chiar în oraş, pe gazonul pus de autorităţile locale în scuarurile din şosea. 

Nu se ştie momentan ai cui sunt caii sau dacă aceştia au "evadat" dintr-o curte ori au fost lăsaţi cu bună ştiinţă la păscut în mijlocul oraşului. 

Foto: Crişan Andreescu

Deşi nu par să deranjeze pe nimeni, caii pot reprezenta un pericol în condiţii de trafic. Anii trecutţi, mai multe accidente au fost provocate de cai lăsaţi nesupravegheaţi. Spre exemplu, în octombrie 2019 un bărbat de 29 de ani și-a pierdut viața, iar alți trei au ajuns în stare gravă la spital, după ce mașina în care se aflau a izbit un cal lăsat liber.

Impactul a fost atât de violent încât autoturismul s-a răsturnat pe șosea, iar cei patru au rămas captivi.

Trecătorii au sunat la 112 după ajutor, dar până au ajuns salvatorii acolo, pentru unul dintre pasageri nu s-a mai putut face nimic.

Accidentul s-a petrecut pe Drumul Naţional 72 A, la ieşirea din comună Voineşti. La volan se afla un tânăr de 23 de ani, din Târgovişte, iar cu el în autoturism mai erau alţi trei prieteni. Aceştia le-au povestit anchetatorilor că la un moment dat, pe şosea a apărut ca din senin, un cal. Şoferul a încercat să îl evite, însă nu a reuşit. În urma impactului violent, maşina s-a rostogolit pe şosea, iar tinerii au rămas blocaţi în autoturism.

Pompierii de la descarcerare au intervenit imediat pentru a scoate victimele, însă pentru unul dintre pasageri, în vârstă de 29 de ani, nu s-a mai putut face nimic, scrie ştirileprotv.ro.

Localnicii povestesc că din cauza animalelor lăsate nesupravegheate, în zona au loc des accidente de circulaţie. În urma impactului, a murit şi calul lăsat liber. Poliţiştii au făcut atunci cercetări pentru a se stabili cine este proprietarul animalului şi condiţiile în care acesta a ajuns liber pe şosea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel