Imaginea zilei din Guvern. Cîţu, lângă Bode, fost ministru al Transporturilor, la şantierul centurii Satu Mare. Drulă, ignorat?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Captură Video
Captură Video
Premierul Florin Cîţu a apărut cu Lucian Bode, actual ministru de Interne, la inspectarea lucrărilor variantei ocolitoare a municipiului Satu Mare. Ba mai mult, Florin Cîţu chiar i-a dat cuvântul lui Lucian Bode în calitate de fost ministru al Transporturilor. Cătălin Drulă, actualul ministru al Transporturilor, nu a participat la eveniment. 

"România are nevoie de infrastructură şi e unul dintre obiectivele pentru care merg şi la Bruxelles azi. Dacă domnul ministru (n.r. Bode) vrea să adauge ceva, pentru că a fost ministru al Transporturilor şi este legat de aceste obiective", a spus Florin Cîţu în conferinţa de presă susţinută după vizitarea şantierului variantei ocolitoare a municipiului Satu Mare. 

Lucian Bode a fost ministru al Transporturilor în Guvernul Orban. În Guvernul condus de Florin Cîţu, Lucian Bode ocupă funcţia de ministru de interne. 

Cîţu, supărat pe Drulă după faza cu "zombie politic"? 

La scurt timp după ce premierul Florin Cîţu l-a îndepărtat din Guvern pe Vlad Voiculescu, ministrul Cătălin Drulă a spus despre premier că este un zombi politic şi că a pierdut încrederea USR-PLUS. 

"Acesta este gestul ultim prin care se formalizează o retragere de încredere. Dar eu sper – și știu – că există înțelepciune, sunt oameni politici maturi, cu capul pe umeri și în PNL, care își dau seama că guvernarea nu stă într-un singur om și că atunci când arunci în aer totul cu un gest de imaturitate – eu am cinci ani de experiență politică, nu am 20 sau 30, suficient să-mi dau seama că ești un zombie politic în acel moment", a spus Cătălin Drulă într-un interviu.

Întrebat dacă s-a referit la premierul Florin Cîţu când a spus sintagma "zombie politic", Drulă a răspuns afirmativ. 

"Aceste declaraţii... vedem ce vom face cu ele mai târziu"

”Am spus că-i voi evalua pe miniștri în funcție de ceea ce fac, nu în funcție de ceea ce spun. (...) Vom vedea cum vom merge mai departe. Eu sunt un om care se uită la ceea ce vrem să facem cu această guvernare, aceste declarații... vedem ce facem cu ele mai târziu” a mai spus premierul Florin Cîțu, după ce a fost întrebat despre continuarea colaborării cu ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, care l-a făcut ”zombie politic”. 

De altfel, după demiterea lui Vlad Voiculescu, s-a speculat că următorul ministru USR-PLUS remaniat ar putea fi chiar Cătălin Drulă, din cauza declaraţiilor acide la adresa premierului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel