Imaginea durerii după accidentul grav din Bacău, în care 7 persoane și-au pierdut viața. Ce a rămas în urmă
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Aceasta este una dintre cele mai crunte imagini de pe șoselele României. 

”Așa arată acum imaginea durerii, rămasă după accidentul de la Bacău în care 7 persoane și-au pierdut viața.” este mesajul publicat de ”Atenție Poliția  Botoșani” pe Facebook alături de imaginea de AICI

Un accident deosebit de grav a avut loc pe DN2/E85 între Adjud și Bacău. Șapte oameni au murit, între care doi copii. Alți cinci au fost răniți grav.

"Sunt 12 persoane implicate, 7 decedate (5 adulţi şi 2 minori), 5 transportate la Spitalul de Urgenţă Bacău - 1 minor şi 4 adulţi", a precizat atunci purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu. 

Într-o mașină, cu volan pe dreapta, se afla o familie: mama, tata, trei copii. Voiau să ajungă în Suceava, acasă. Veneau din Anglia. Mama, bebelușul de trei luni și copilul de șapte ani au murit pe loc. În microbuz, era o altă familie: părinții, copiii, câteva rude. Mergeau împreună, în vacanță, la mare. Soţia, fiica în vârstă de 18 ani, mama şi soacra şoferului microbuzului au fost declarate decedate, arată Observator. În urma celor care și-au pierdut viața într-o clipă, au rămas șapte cruci albe, una lângă alta, martore la o tragedie cruntă. 

În fiecare zi, șoselele țării noastre, așa cum sunt ele, sunt martore ale ultimelor frânturi de viață. Marți, 3 august, 11 oameni au murit în urma unor accidente rutiere, în România. Și astăzi a fost un accident mortal

Klaus Iohannis: lumea la noi este extraordinar de nervoasă, tot timpul

Președintele Klaus Iohannis declară astăzi că de vină sunt și nervii șoferilor: "Este o tragedie ce se întâmplă și este clar că un element este lipsa de drumuri. Dacă aveți curiozitatea să circulați și probabil ați făcut-o prin țară, ați văzut că se circulă din ce în ce mai greu. Pe de altă parte, lumea la noi este extraordinar de nervoasă, tot timpul. Este un factor care duce la tot felul de incidente. Legislația poate să fi înăsprită, nu am nimic împotrivă. Pot fi realizate tot felul de instalații, unele de avertizare, altele chiar de măsurare. E clar că fără o mai bună disciplină și fără drumuri mai bine realizate și mai multe, nu vom stăpâni fenomenul și este trist. Este foarte trist. Mai ales acum în perioada de concedii în fiecare zi citim despre accidente rutiere grave, foarte grave și nu, nu putem să continuăm așa, Guvernul pe de o parte își face treaba. Avem tot mai multe șantiere de drumuri naționale, de autostrăzi, de centură ocolitoare, dar și legislația trebuie să devină mai puternică și șoferii mai disciplinați."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel