Data publicării:

Iluzionistul David Copperfield, acuzat de agresiune sexuală de către 16 femei. Unele erau minore în perioada abuzurilor

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Reuters Marketplace
FOTO: Reuters Marketplace
David Copperfield, iluzionistul american renumit pentru spectacolele sale impresionante, a fost recent acuzat de violență sexuală de către șaisprezece femei, dintre care unele erau minore la momentul abuzurilor.

Trei dintre femeile care au adus acuzații susțin că magicianul le-ar fi drogat înainte de a întreține relații sexuale cu ele, relații pe care consideră că nu au fost în măsură să își dea consimțământul.

Ancheta desfășurată de ediția americană a cotidianului britanic a inclus interviuri cu peste 100 de persoane și examinarea dosarelor poliției și ale tribunalelor, acoperind o perioadă cuprinsă între sfârșitul anilor 1980 și 2014.

Avocații lui David Copperfield, în vârstă de 67 de ani, au declarat pentru ziar că clientul lor a negat cu fermitate orice abatere, susținând că „nu s-a comportat niciodată în mod nepotrivit cu nimeni, cu atât mai puțin cu un minor”.

David Copperfield, cunoscut pentru numerele sale de magie spectaculoase, cum ar fi dispariția Statuii Libertății, și pentru relația sa cu modelul german Claudia Schiffer în anii 1990, a fost anterior acuzat de agresiune sexuală în 2018 de fostul model american Brittney Lewis. Lewis a declarat pentru The Guardian că a fost drogată și agresată sexual cu trei decenii în urmă, când era minoră, acuzații pe care Copperfield le-a negat vehement la acea vreme.

Mai multe femei intervievate de The Guardian au acuzat, de asemenea, magicianul că le-a atins inadecvat în timpul spectacolelor sale. O alta, sub pseudonim, a relatat că l-a întâlnit pe Copperfield când avea 15 ani și că acesta obișnuia să o sune târziu în noapte și să-i trimită cadouri. Relația lor a devenit sexuală când ea a împlinit 18 ani, ceea ce ea a descris ca fiind consensuală.

Numele lui David Copperfield apare în documentele judiciare referitoare la cazul lui Jeffrey Epstein, finanțatorul american care s-a sinucis în închisoare în 2019 înainte de a fi judecat pentru infracțiuni sexuale și trafic de persoane. Avocații magicianului au precizat pentru The Guardian că apariția numelui său în aceste documente nu implică faptul că ar fi avut vreun comportament ilegal sau reprobabil, subliniind că „clientul nostru nu știa nimic despre infracțiunile îngrozitoare ale lui Epstein”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel