Ilie Năstase se opune ajutorării Ucrainei, făcând o serie de declarații controversate: Nu este războiul meu, al României
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Fostul lider ATP, Ilie Năstase, care pe lângă cariera de fost sportiv mai are și gradul de general  în armata română, se declară împotriva intervenției militare a Rusiei în Ucraina, însă consideră că România nu ar trebui să ofere o mână de ajutor.

„Nu este războiul meu, al României. Cineva a spus ca nu e pregătită armata română de război. E pregătită, dar nu pentru un război cu Rusia, ci cu o țară mică.”

„De ce vorbim noi mai mult decât Ungaria? De ce ne dam noi mari? Acum şase luni Ucraina spunea că nu recunoaște limba română în rândul românilor din Ucraina. Ştiaţi că a fost împotriva noastră să intrăm în NATO?”

„Condamn Rusia pentru războiul ăsta, dar nu sunt de acord ca noi să ne băgăm în faţă acolo, să ne ducem peste băiatul ală, care a fost actor. Suntem şi noi cineva.”

„Aţi văzut câte miliarde a primit Ucraina? Noi ce am primit de la SUA? Nu am primit nimic. A trebuit sa ne platim si rachetele. Suntem foarte importanţi în NATO, suntem cei mai importanţi după SUA”, a încheiat, ironic, Ilie Năstase, potrivit România TV.

Întrebat cum vede poziţia autorităţilor administrative ale tenisului, care au început să prigonească tenismenii ruşi, fostul jucător de tenis a răspuns, potrivit sursei citate:”Este o mare greșeală. Nu e vina lor,oamenii nu au nicio vina. Politicienii sunt de vină”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel