Data publicării:

Ilie Năstase, jignit în presa italiană: "A fost ţiganul tenisului"

Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu | Categorie: Stiri
WhatsApp

Ilie Năstase a fost jignit din nou de italieni. Potrivit site-ului ubitennis.com, într-un  articolul intitulat "De la Nastase la Federer, de profesie locul întai în era computerului", fostul mare campion ATP   a fost numit, într-un clasament "ţiganul tenisului". Sportivul a atras apelativul de ţigan din partea italienilor din cauza comportamentului rebel pe care l-a avut în perioada în care era jucător.

"Primul lider în noua formă a clasamentului a fost Ilie Năstase, "ţiganul tenisului", iar după el au urmat alţi 25, dintre care 16 au reuşit să încheie anul ca număr unu", se arată în analiza publicată de portalul Ubitennis.com.

Jurnaliştii amintesc ca românul a rezistat pe prima poziţie în clasament timp de 40 de săptămâni, până pe 3 iunie 1974. Cel care a reuşit să oprească supremaţia românului a fost australianul John Newcombe.

 Ilie Năstase are în palmares turneul de la Roland Garros, din anul 1973 şi US Open, în 1972, dar și trei finale de Cupa Davis.
 Nu este prima oară când Ilie Năstase este numit "țigan" de presa din Italia, un episod similar având în loc în 2011. Replica lui  Năstase a venit în 2012 când a declarat în presa italiană că este țigan. "Am fost acuzat dintotdeauna că sunt un ţigan. E adevărat. Sunt un ţigan român. Şi sunt mândru de asta!", a spus el pentru La Stampa. Ulterior, Madalin Voicu a declarat că Ilie Năstase nu este țigan.
Ce spune Ambasada României de la Roma "Articolul nu are nici o conotaţie negativă, cu atît mai mult jignitoare, fiind trecuţi în revistă mai mulţi tenismeni de succes şi realizările acestora. În al doilea rînd, Ilie Năstase a declarat personal publicaţiei La Stampa în februarie 2012 că ar fi «ţigan». Ambasada României în Italia are o colaborare excelentă cu autoritatea italiană anti-discriminare UNAR, însa nu este cazul unei reacţii oficiale în acest caz", a declarat ataşatul de presă al Ambasadei, Ovidiu Pufu, pentru Ziare.com.
Ce spune Ambasada României de la Roma 

"Articolul nu are nici o conotaţie negativă, cu atît mai mult jignitoare, fiind trecuţi în revistă mai mulţi tenismeni de succes şi realizările acestora. În al doilea rînd, Ilie Năstase a declarat personal publicaţiei La Stampa în februarie 2012 că ar fi «ţigan». Ambasada României în Italia are o colaborare excelentă cu autoritatea italiană anti-discriminare UNAR, însa nu este cazul unei reacţii oficiale în acest caz", a declarat ataşatul de presă al Ambasadei, Ovidiu Pufu, pentru Ziare.com.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel