Ilie Carabulea, fiul său, Oprea şi alte cinci persoane, liberi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Ilie Carabulea, fiul său, Oprea Carabulea şi alte cinci persoane, sunt liberi, cel puţin până la ora 16,00, când Tribunalul Sibiu se va pronunţa în acest caz. 

UPDATE:  Tribunalul Sibiu urmează să decidă, sâmbătă, la ora 21.00 dacă Ilie Carabulea, fiul acestuia și celelate cinci persoane vor fi încarceraţi sau nu. Cei şapte inculpaţi sunt liberi după ce le-a expirat ordonanţa de reţinere. 'Următorul termen fixat este mâine la ora 21.00, faţă de ora depunerii concluziilor de către avocaţii apărării, pentru studiul lor şi faţă de volumul mare. S-au depus concluziile târziu, la ora 14.45, la ora 15.15 (...). Este volumul foarte mare', a declarat vineri, pentru Agerpres, Cornelia Prundaru, purtătorul de cuvânt a Tribunalului din Sibiu.

Știrea inițială:

'Tribunalul Sibiu a amânat pronunţarea pentru vineri, ora 16,00, pentru ca avocaţii să depună concluzii scrise', a declarat, vineri dimineaţa, Cornelia Prundaru, purtătoarea de cuvânt a Tribunalului din Sibiu.

Ilie Carabulea, fiul său, Oprea, şi alte cinci persoane, Angela Toncescu, Liviu Stoicescu, Maria Cosa, Georgeta Crideanu şi Gheorghe Nasarău au fost reţinute miercuri seara, pentru 24 de ore, de către procurorii DIICOT Sibiu. Cei şapte reţinuţi, s-au aflat în arestul IPJ Sibiu, cu propunere de arestare preventivă. Aceştia sunt anchetaţi în dosarul de constituire de grup infracţional organizat, abuz în serviciu, evaziune fiscală şi spălare de bani, în dosarul Carpatica Asigurări, potrivit Agerpres.

În acest dosar, procurorii DIICOT Sibiu efectuează cercetări faţă de 10 suspecţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu, fals informatic, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani, în dosarul Carpatica Asigurări. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 70 000 000 de lei. 'La data de 2 martie, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Sibiu, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, au efectuat 13 percheziţii pe raza judeţelor Sibiu, Ilfov şi a municipiului Bucureşti atât la domiciliile suspecţilor, cât şi la sediile unei firme de asigurări', informa miercuri un comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism. La sediul DIICOT - Biroul Teritorial Sibiu au fost audiate 27 de persoane.

[citeste si]

 Potrivit unor surse judiciare, la sfârşitul anului 2014 - începutul anului 2015, Oprea Carabulea (împuternicitul lui Ilie Carabulea), Daniel Micu, Georgeta Crideanu, Ana Popa şi Angela Toncescu au constituit un grup infracţional organizat în scopul săvârşirii unor infracţiuni prin care se urmăreau protejarea intereselor financiare ale Carpatica Asigurări şi evitarea suspendării autorizaţiei de funcţionare de pe piaţa asigurărilor din România. Joi, Fondul de Garantare a Asiguraţilor a preluat temporar, conducerea Carpatica Asig, potrivit Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

În şedinţa de joi, Consiliul a hotărât să îi sancţioneze pe membrii Consiliului de Administraţie şi ai conducerii executive a societăţii Carpatica Asig SA cu retragerea aprobării, precum şi înlocuirea temporară a organului de conducere al asigurătorului cu Fondul de Garantare a Asiguraţilor, în calitate de administrator temporar al societăţii, în sensul deţinerii competenţei de a reprezenta asiguratorul. Consiliul a hotărât demararea selecţiei celui de-al doilea administrator temporar, potrivit Legii 246/2015.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel