Ilie Bolojan vrea taxe pe autostrăzi și Apolodor din Damasc ne dă clasă. Val Vâlcu arată un paradox: Nu le e rușine?!
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Jurnalistul Val Vâlcu a comentat propunerea lui Ilie Bolojan de a se introduce taxe pentru șoferi pe autostrăzi.

Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, la al doilea mandat, a venit cu propunerea ca, în viitor, autostrăzile din România să fie taxate, pe model occidental, pentru că oferă confort și siguranță pentru șoferii care circulă pe ele.

„Chiar dacă nu sună popular ce spun, suntem una din puținele țări din Europa care nu taxăm autostrăzile. E adevărat că avem tronsoane de autostrăzi, dar e greu de presupus că totul va fi gratis și nelimitat în România. Când circuli pe autostrăzi, trebuie să plătești, sau după modelele europene, pe tronsoane, sau cu sistemul de plată indiferent cât circuli, pentru că ai niște facilități suplimentare, câștigi timp, ai confort, ai siguranță. În orice stat din Europa plătești.

În condițiile în care nu taxezi autostrăzile sau nu taxezi parcarea la nivelul real, nu ai capital privat în acest domeniu, prin urmare nu ai finanțări private care să finanțeze finanțarea publică“, a precizat, recent, într-un podcast, Ilie Bolojan.

De asemenea, reamintim că președintele CJ Bihor ar fi o soluție de premier pentru lidera USR Elena Lasconi, dacă aceasta ar ajunge președinte al României după alegerile din 24 noiembrie, respectiv 8 decembrie 2024.

„Propunerea o să vină de la mine. (...) Avem mai multe variante. Și în USR există oameni competenți, dar v-am spus că voi fi președintele care va lua decizii care să fie bune pentru România și pentru dezvoltarea României. Omul pe care îl apreciez enorm și de la care am și învățat multe este domnul Bolojan.

Și eu cred că în funcția de prim-ministru ar trebui să fie un om capabil, cu multă experiență în administrație. și nu cunosc pe altcineva care să aibă mai multă experiență în administrație decât domnul Bolojan. (...) Eu, și dacă domnul Bolojan nu ar fi în niciun partid, tot pe el l-aș fi propus“, a zis Lasconi, recent, la Digi24.

Val Vâlcu: Domn’le, nu le e rușine?!

Invitat la Antena 3 CNN, vineri după-amiază, în emisiunea Cătăline Porumbel, jurnalistul Val Vâlcu a comentat propunerea lui Ilie Bolojan, evidențiind faptul că PNL, partidul din care face parte președintele CJ Bihor, este la guvernare din 2020, dar nu a venit până acum cu o astfel de propunere.

„Domnul Bolojan vorbește ca un comentator, ca un analist de televiziune, când el este, de fapt, într-un fel, șeful celui care este șeful autostrăzilor. Pistol (n.r. Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere) candidează la Camera Deputaților, va candida din partea PNL. Vine și dă lecții la televizor. Spune domn’le, ia decizie politică în PNL, vino cu curaj...“, a zis Val Vâlcu.

„Nu cred că lui Bolojan îi poate fi impus acest lucru, că nu face ceea ce spune. Are realizări și a venit cu această idee, care nu a patentat-o el, acum, ci este folosită de toate statele membre ale Uniunii Europene, să pui taxe pe tronsoanele de autostradă făcute în parteneriat public-privat“, a intervenit jurnalista Cătălina Porumbel.

„Avea pârghii să o aplice până acum de 3 ori, că liberalii au CNAIR-ul de multă vreme. De ce nu au aplicat această soluție? Domn’le, nu le e rușine?! Astăzi au zis că s-a semnat contractul pentru studiul de fezabilitate al podului Giurgiu - Ruse, pe 24 de luni. 2 ani? Într-un singur an, Apolodor din Damasc a făcut podul peste Dunăre, între 105 și 106, iar noi stăm 2 ani să facă un studiu care să spună dacă e util un pod la Giurgiu?!“, a întrebat, nervos, jurnalistul Val Vâlcu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
pixel