Ileana Vulpescu a murit. Naty Badea a cunoscut-o. Cuvinte emoționante
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Naty Badea, la DC News
Naty Badea, la DC News
Naty Badea a transmis un mesaj după ce scriitoarea Ileana Vulpescu s-a stins din viață.

„O doamnă de o eleganță firească și limpede cum rar am întâlnit, un spirit puternic, dar atât de fragil. Doamna Ileana Vulpescu a plecat spre lumină...

Mă simt onorată și foarte norocoasă că am avut șansa să o cunosc și că mi-a permis accesul în lumea Domniei Sale.

Întâlnirile cu dânsa sunt și vor rămâne pentru mine adevărate picături de rouă și de stupoare inedită. Dumnezeu să o odihnească!”, a scris, miercuri seară, Naty Badea pe contul de Facebook. 

Scriitoarea Ileana Vulpescu a murit, miercuri, la vârsta de 89 de ani.

Ileana Vulpescu, născută în 1932, în București, a devenit membră a Uniunii Scriitorilor din România în 1972. Cel mai cunoscut roman al său este „Arta conversației”.

A colaborat la redactarea lucrărilor Dicționarul limbii române și Dicționarul explicativ al limbii române (1959-1975). A scris proză și teatru și a tradus din literaturile engleză, franceză și spaniolă.

Debutul Ilenei Vulpescu a avut loc în revista „Familia” din iulie 1966, cu povestirea Scrisoare către un cunoscut. În 1976, romanul său Rămas-bun(Editura Cartea Românească - 2100 de exemplare) a fost distins cu premiul Asociației Scriitorilor din București. Cinci ani mai târziu, Ileana Vulpescu a primit Premiul „Ion Creangă” al Academiei Române și Premiul „Cântarea României” pentru romanul Arta conversației (Editura Cartea Românească - 50.000 de exemplare). În 1987 a primit premiul „Flacăra”, pentru "Sărută pământul acesta" (50.000 de exemplare).

În 1991, întreaga sa activitate literară a fost încununată cu premiul „România Mare”. La 23 octombrie 2015, Ileana Vulpescu a primit un premiu din partea Fundației Dignitas, precum și Trofeul Fundației Dignitas pentru Excelență - 2015, conceput de artistul plastic Mircea Nechita.

VEZI ȘI: Radu F. Alexandru a transmis că Ileana Vulpescu a murit. Herjeu: S-a mai stins un reper al adolescenței mele

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel