Ileana Nițu, medic, cea mai importantă recomandare pentru femeile de peste 55 de ani
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
DC Media Group a organizat o nouă dezbatere intitulată „Menopauza, prevenția riscurilor și noi opțiuni terapeutice”.

În cadrul dezbaterii au fost invitate prof. dr. Cătălina Poiană, președintele Colegiului Colegiului Medicilor din Municipiul București, medic primar endocrinolog, la Institutul Național de Endocrinologie „C.I.Parhon” din București, Prorector cu probleme de învățământ postuniversitar la UMF „Carol Davila” din București, dr Ileana Nițu, medic specialist cardiolog la Institutul Național de Endocrinologie „C.I.Parhon” din București, și prof.dr. Doina Drăgănescu, Decan al Facultății de Farmacie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.

Ileana Nițu, medic specialist cardiolog, a recomandat femeilor ajunse la menopauză, mai ales după 55 de ani, o vizită la cardiolog.

„În ceea ce privește populația feminină, intervalul de vârstă ar fi preferabil între 55 și 60 de ani, vorbim aici despre paciente care nu au avut un eveniment cardiovascular major. În schimb, când ne referim la populația aflată deja în prevenție secundară cardiovasculară, paciente care au avut deja un infarct miocardic, o procedură de revascularizare, fie ea coronariană sau carotidiană, antecedente de accident vascular cerebral, diabet zaharat evolutiv de lungă durată cu afectare de organ țintă sau boală renală progresivă, deja lucrurile se schimbă și necesită o atenție sporită. (...) Femeile au nevoie, după 55 de ani, în special post-menopauză, de o evaluare cardiologică cel puțin o dată pe an, bazată pe o examinare clinică urmată de efectuarea unei electrocardiograme standard”, a spus, în cadrul dezbaterii de la DCNewsTV, Ileana Nițu. 

„În anumite cazuri, când suspectăm o probabilitate intermediară de boală coronariană trebuie și să ne gândim la completarea unui test EKG de efort sau o ecocardiografie de stres pentru a căuta în mod activ acele diseminări aterosclerotice, care ar contraindica acea terapie hormonală de menopauză”, a mai spus Ileana Nițu.

Dezbaterea „Menopauza, prevenția riscurilor și noi opțiuni terapeutice” de la DCNewsTV:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel