Data publicării:

Ilan Șor îi amenință pe judecătorii care l-au condamnat la închisoare: Eu și adepții mei nu vom uita asta

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Captură Facebook Ilan Șor
Sursă foto: Captură Facebook Ilan Șor
Ilan Șor, liderul Partidului Politic ȘOR din Republica Moldova, a fost condamnat la 15 ani de închisoare.

Astăzi, 13 aprilie 2023, Ilan Șor, liderul Partidului Politic Șor din Republica Moldova, a fost condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul „Frauda Bancară“. Președintele Maia Sandu a fost printre primii care au reacționat la condamnarea politicianului.

„Șor va sta 15 ani la pușcărie pentru furtul miliardului și averea lui va fi confiscată. Acest lucru a fost decis astăzi de Curtea de Apel. Acest lucru a fost cerut de noi pentru a se face dreptate poporului. Acest lucru a fost cerut de cetățeni - ca cei care fură să întoarcă banii, iar legea să fie pusă în capul mesei.Doar așa justiția își poate căpăta legitimitatea, prin decizii legale care pedepsesc hoții și fac dreptate“, a transmis Maia Sandu pe Facebook.

Ilan Șor îi amenință pe judecătorii care l-au condamnat

 

Ilan Șor spune că nu îi pasă de decizia instanței și amenință judecătorii care au emis-o. Oligarhul fugar, care se află acum în Israel, consideră că dosarul este unul politic și sentința a fost o răzbunare pentru acțiunile de protest organizate în Republica Moldova, potrivit Deschide.md.

„Asta pentru că, pentru hotărârea de astăzi, acești trei judecători vor ajunge după gratii foarte și foarte curând. Vreau ca ei să știe că eu și adepții mei nu vom uita asta, cum, sub presiune, a fost emisă această hotărâre ilegală și abuzivă de astăzi”, a declarat Ilan Șor, citat în comunicatul de presă emis de Partidul Șor. 

Șor mai spune că nu se simte „jenat” de decizie și că nu are de gând să se conformeze. 

„...Nu mă simt jenat de această decizie, nu-mi pasă deloc, nu am de gând să mă conformez, iar această decizie va fi anulată exact a doua zi după schimbarea actualului regim”, a mai spus Șor. 

Șefa procuraturii Anticorupție Veronica Dragalin declară că în cazul dat sentința trebuie executată și această acțiune este una legală și nu depinde de opinia condamnatului. 

„Toți cetățenii înțeleg că dacă ești condamnat, este o condiție obligatorie. Nu depinde de opinia condamnatului. Acum se deschid căi ca persoana să fie arestată si pusă la închisoare. Există elemente legale în toată lumea. Arestul va fi executat si de alte țări, dacă dl Șor se va afla și în alte țări decât Israel”, a comentat Veronica Dragalin reacția politicianului condamnat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel