Ilan Laufer și Alex Coita, solicitare URGENTĂ pentru Guvernul Orban
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cătălina Burghelea
WhatsApp
Ilan Laufer scrie pe Facebook că Platforma Social Liberală a transmis, astăzi, prim-ministrului Ludovic Orban propunerea de OUG „Credit de Supraviețuire pentru IMM-uri". 

Ilan Laufer și Alex Coita îi cer Guvernului Orban să adopte de urgență această măsură de sprijinire a IMM-urilor românești în contextul crizei Coronavirus

Ilan Laufer: „Specialiștii PSL se pun la dispoziția autorităților pentru a sprijini implementarea acestui proiect legislativ, fără de care riscăm să pierdem peste 50% din IMM-urile românești. Acest proiect de lege este singura soluție de a permite firmelor românești să depășească criza economică generată de Coronavirus. Prin această măsură vor fi evitate falimentele generalizate, concedierile în masă, stopând un scenariu economic dezastruos pentru România."

Alexandru Coita: „Programul va permite IMM-urilor să acceseze online, în regim de urgență, o linie de credit garantată de stat de până la 125.000 de lei, fără garanție personală și cu dobândă subvenționată în limita a 6,5%. Creditul se va acorda pe o durată maximă de 12 luni, va putea fi accesat în maxim 7 zile de la depunerea cererii și va fi garantat prin FNGCIMM. Prima fază a acestui program va prevede finanțare pentru 100.000 de IMM-uri și va salva peste 1 milion de locuri de muncă. Este echivalentul unui stimul fiscal de 2,6 miliarde de euro, cu un impact bugetar de maxim 200 de milioane de euro pentru anul 2020.", a scris Ilan Laufer pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel