Data publicării:

Ilan Laufer, despre Sorina Pintea: Tratarea cu cruzime și dispreț ridică semne de întrebare privind drepturile omului

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Politica
WhatsApp
Ilan Laufer a transmis un mesaj despre arestarea Sorinei Pintea.

Ilan Laufer a transmis un mesaj despre arestarea Sorinei Pintea, făcând apel la respectarea drepturilor și libertăților omului, garantate de statul de drept.

„Oricât de gravă ar fi infracțiunea de care este acuzată o persoană, tratarea acesteia cu cruzime, în dispreț față de dreptul la imagine stabilit prin lege, ridicând semne de întrebare privind respectarea drepturilor individuale ale omului respectiv, constituie acțiuni de neacceptat, care pun în pericol eficiența mandatului conferit autorităților în contextul unui stat de drept", a transmis Ilan Laufer pe pagina sa de Facebook.

Mesajul lui Coita

După primul paragraf, Ilan Laufer l-a citat pe Alexandru Coita: „Sorina Pintea este acuzată de infracțiuni grave, săvârșite de o manieră inacceptabilă, prin specularea pentru avantaje personale a celei mai grave crize sanitare cu care s-a confruntat România în ultimii ani".

Dacă va fi dovedită vinovată, cazul Pintea va deveni unul dintre cele mai flagrante exemple de corupție din ultimii ani. Din punctul meu de vedere, astfel de suspiciuni sunt o dovadă în plus că este nevoie de o luptă reală împotriva corupției, dusă de instituții independente și decuplată total de mizele politice", a continuat Coita.

Arestul este o măsură preventivă, nu o pedeapsă

„Din păcate, modul în care este condusă până acum ancheta în acest dosar este exact în linia unor acțiuni din trecut care au dus la decredibilizarea justiției și la șubrezirea unor instituții importante pentru statul român. Arestul este o măsură preventivă, nu punitivă. Rolul procurorului nu este acela de a pedepsi, ci de a apăra interesul statului, adică al cetățenilor", se mai arată în mesaj.

Tratarea cu cruzime este innaceptabilă

„Oricât de gravă ar fi infracțiunea de care este acuzată o persoană, tratarea acesteia cu cruzime, în dispreț față de dreptul la imagine stabilit prin lege, ridicând semne de întrebare privind respectarea drepturilor individuale ale omului respectiv, constituie acțiuni de neacceptat, care pun în pericol eficiența mandatului conferit autorităților în contextul unui stat de drept", mai scrie în mesajul de pe Facebook.

Statul de drept este obligat să garanteze drepturile și libertățile

„Dacă se confirmă acuzațiile la adresa ei, ce a făcut Sorina Pintea este un act înfiorător, condamnabil, respingător. Din păcate, acțiunile din aceste zile ale celor care trebuie să aplice legea nu vor avea ca efect decât șubrezirea instrumentelor statului în fața unor astfel de cazuri în viitor. Statul de drept are ca principal scop garantarea drepturilor și libertăților individuale. Atunci când acestea devin relative, când pedeapsa este aplicată înainte de condamnare, vorbim de un atac la adresa statului de drept din partea celor care ar trebui să-l apere", a mai spus Alexandru Coita, în mesajul de pe Facebook.

Drepturile cetățeanului, nenegociabile

„Drepturile cetățeanului nu sunt negociabile, iar lupta anticorupție nu poate fi dusă la îndeplinire decât în interiorul normelor statului de drept. România trebuie să învețe din greșelile trecutului. Atunci când ne pierdem echilibrul devenim vulnerabili, iar în actualul context internațional nu ne permitem vulnerabilități.", se arată în finalul postării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel