Îi invidiați pe oamenii care nu au necazuri? Arsenie Boca: I-a lepădat Dumnezeu!
Autor: DCNews Team | Publicat pe: 09 iul 2020, 21:27
WhatsApp
O icoană semnată de Arsenie Boca, scoasă la licitaţie
O icoană semnată de Arsenie Boca, scoasă la licitaţie
Există oameni care nu au necazuri. Sau cel puțin așa ni se pare din exterior. Dar nu trebuie să-i invidiați.

În volumul "Învățături ale Părintelui Arsenie Boca" aflăm că există oameni care nu au necazuri. Conform scrierilor lui Arsenie Boca, cei păcătoși nu au amărăciuni în viață.

"Nouă, toate necazurile ne vin de la greşeli, nu de la Dumnezeu. El numai le îngăduie şi spală cu ele vinovăţiile noastre. Oamenii însă tare greu pricep că îndreptarea prin necazuri dovedeşte nu părăsirea lui Dumnezeu, ci milostivirea Lui. Ba chiar prin aceea ştim că Dumnezeu are grijă de noi, dacă vom avea necazuri. Dumnezeu vrea să ajute pe toţi, dar nu toţi primesc purtarea Sa de grijă.

Aşa se face că sunt oameni păcătoşi care n-au necazuri. Pe aceştia i-a lepădat Dumnezeu. Căci ştiindu-le firea, precum că nu au leac şi nu pricep nimic din ocârmuirea Sa, îi lasă în păcatele lor. Nu fericiţi, aşadar, pe cei ce n-au necazuri în lumea aceasta. Căci, cunoscându-i Dumnezeu că n-au minte să-l înţeleagă căile, nu le mai rânduieşte o îndreptare prin încercări în lumea aceasta, ci osânda în cealaltă. Necazurile vieții sunt un grai mai aspru al lui Dumnezeu către oamenii mai grei sau mai vicleni la minte", scrie în cartea "Învățături ale Părintelui Arsenie Boca".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?