IGSU: Pompierii români continuă misiunea de stingere a incendiului din sud-vestul Franţei
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă informează că 36 de pompieri români continuă misiunea de stingere a incendiului din Franța.

Un număr de 36 de pompieri români, cu nouă mijloace tehnice, continuă, sâmbătă, misiunea de stingere a incendiului în zona Quartier Le Frayot, din sud-vestul Franţei, sub coordonarea ofiţerului de legătură al ţării gazdă, informează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit sursei citate, pentru gestionarea în cele mai bune condiţii a intervenţiei, pompierii români intervin cu autospeciale de stingere şi o cisternă de 12.000 de litri care asigură autonomie sporită misiunilor de stingere.

Misiunile executate de personalul modulului RO-GFFF-V constau în limitarea propagării incendiului la clădirile de locuit, menţinerea unei linii de protecţie între frontul incendiului şi zona neafectată, precum şi lichidarea focarelor ascunse.

IGSU precizează că pompierii intervin în condiţii extreme. Temperatura ridicată, umiditatea scăzută (sub 10%) şi vântul care suflă cu putere îngreunează intervenţia din teren a salvatorilor.

Misiunea de sprijin pe care România o oferă autorităţilor franceze aflate în lupta cu incendiile de vegetaţie s-a realizat prin deplasarea unui modul specializat de intervenţie format din 77 de pompieri salvatori, cu mijloace de intervenţie specifice.

Ajutorul se acordă în baza solicitării de asistenţă internaţională formulată de guvernul Republicii Franceze prin Mecanismul European de Protecţie Civilă, scrie Agerpres.

Incendii de pădure în Thassos, insula grecească plină de turişti români. Pompierii s-au mobilizat. Turiştii, îndemnaţi la calm

Un incendiu de pădure din insula Thassos a dus la mobilizarea pompierilor. Au fost emise şi mesaje de evacuare a turiştilor.

Pompierii, imobilizaţi masiv în insula grecească Thasos, sunt pe cale să localizeze şi să stingă incendiul de pădure izbucnit lângă localitatea Potamia. După ce a ars o noapte întreagă, în multe locuri ale insulei se simte puternic mirosul de fum al pinilor distruşi de flăcări.

Tot din cauza fumului, protecţia civilă a trimis mesaje de evacuare a localităţilor Chinira şi Limenaria, însă de dimineaţă, turiştii români, prezenţi în număr mare pe insulă, au putut vedea cum elicoptere şi avioane de stingere a incendiului iau apă din mare şi o aruncă asupra focului.

Autorităţile suspectează că incendiul ar fi fost provocat intenţionat, după cum transmite corespondenta RRA, Michaela Lambrinidou. Ministerul Român de Externe precizează că situaţia din Thasos este monitorizată cu atenţie de Ambasada noastră la Atena şi de Consulatul de la Salonic, care menţin permanent legătura cu autorităţile locale şi care sunt gata să ofere asistenţă turiştilor români. Până acum nu a fost nicio solicitare, afirmă diplomaţia română, scrie Rador (citește mai mult AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel