Data actualizării:
Data publicării:

IGSU, angajați cât o comună din Iași. Câți bani încasează, în funcție de postul ocupat. Lefurile șefilor, un mister

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Economie
WhatsApp
Sursa foto: Facebook IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania
Sursa foto: Facebook IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) se poate lăuda cu un personal numeros, totalul angajaților fiind aproape echivalentul unei comune din Iași. Cât privește salariile șefilor... aici totul rămâne un mister.  

La data de 31 iulie, numărul total al angajaților IGSU și subunităților subordonate acestuia era de 27.346 de angajați, dintr-un total de aproximativ 35.000 de posturi prevăzute la nivelul instituției, potrivit informațiilor furnizate pentru DCNews. De asemenea, posturile de conducere reprezintă 3% din totalul posturilor prevăzute la nivelul instituției, iar gradul de ocupare al lor este de 76%.

Practic, în acest moment, numărul angajaților IGSU este aproape cât cel al unei comune din Iași - potrivit ultimului recensământ, Miroslava număra 28.534 de locuitori -, iar cel al posturilor de conducere se ridică la 1050, din care 798 sunt ocupate.

Cel mai mare salariu ajunge la 13.178 de lei

Din situațiile prezentate de IGSU pe site-ul instituției, în luna iunie 2023 angajații au primit următoarele salarii:

Personal contractual

- 6.389 de lei (funcţii cu comandă)

- 2.486 - 5-287 de lei (funcţii fără comandă)

Funcţionari publici:

- 2.037 - 6.678 de lei (funcţii fără comandă)

Ofiţeri:

- 5.972- 13.178 de lei (funcţii cu comandă)

- 4.256 - 10.632 de lei (funcţii fără comandă)

Maiştri militari:

- 4.388 - 4.388 de lei (funcţii fără comandă)

Subofiţeri

- 2.951 - 6.265 de lei (funcţii fără comandă)

Vezi salariile pe celelalte luni

Salariile conducerii, "private"

Conducerea IGSU:

1. Dan-Paul IAMANDI (general) - Inspector General

2. Constantin FLOREA (Colonel dr.ing. ) - Prim-adjunct al Inspectorului General

3. Benone-Gabriel DUDUC (general-maior) - Adjunct al Inspectorului General

În cazul inspectorului general, venitul salarial este ținut la secret "sub o dungă neagră", în declaraţia de avere, la fel şi cel al soţiei, care este cadru militar în I.S.U "Mihail Grigore Sturdza" al judeţului Iaşi. În schimb, în cazul acesteia, pensia de serviciu este publică - 40.480 de lei/an (Casa Sectoriala de Pensii a MAI, Bucureşti).

Aceeași situație o regăsim şi în ceea ce îl priveşte pe adjunctul IGSU, și pe soția sa, cadru militar la SRI. Cât privește venitul salarial obţinut prim-adjunct, acesta nu este specificat. În schimb, primește o indemnizație de de 6.564 de lei/an de la Autoritatea Teritorială de Ordina Publică, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud.

Vezi și: Ce salarii au șefii de la DGASMB și câte posturi sunt ocupate. Directorul adjunct, pensie de la MApN și venituri rotunjite de soția care lucrează la Primăria Generală

Atribuțiile IGSU

Obiectivul fundamental al activității desfășurate de IGSU vizează eficientizarea acțiunilor de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență, în vederea menținerii sub control a riscurilor și asigurării stării de normalitate a vieții comunităților umane și este atins prin multitudinea de activități de prevenire și intervenție pentru stingerea incendiilor, descarcerare și prim-ajutor SMURD, salvarea persoanelor și limitarea pagubelor produse de inundații, alunecări de teren, mișcări seismice, epidemii, epizootii, înzăpeziri, secetă, asistența persoanelor aflate în situații critice, intervenția la accidente tehnologice, radiologice, nucleare, biologice sau alte tipuri de calamități naturale sau antropice.

Inspectoratul general și structurile teritoriale au în componență 42 de centre operaționale și peste 280 de subunități operative. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel