IGSU, bilanț în urma furtunilor. 15 localități afectate, 99 de persoane evacuate, case distruse și drumuri blocate
Autor: Alexandru Ichim | Publicat pe: 16 iul 2021, 22:07
WhatsApp
Foto: ISU Alba
Foto: ISU Alba
Vremea extremă a făcut din nou ravagii în mai multe localități din țară. 

În contextul fenomenelor hidrometeorologice care s-au manifestat astăzi, au fost înregistrat efecte în 15 localități din 5 județe ( AB, CJ, HD, MM și SV), unde au fost afectate de viituri 118 de case, 10 curți și 2 operatori economici, iar 1 autovehicul a fost luat de viitură. De asemenea, s-a intervenit pentru degajarea a 6 copaci căzuți pe carosabil, se arată într-un comunicat de presă al IGSU. 

Totodată, 99 de persoane au fost evacuate la rude ( 40 în loc. Dăroaia și 57 în loc. Gura Roșiei/AB și 2 în loc. Breaza de Sus/SV), iar 1 persoană s-a autosalvat din calea viiturii după ce autoturismul în care se afla a fost luat de apă ( loc. Gura Sohodol/AB).

Traficul rutier este blocat pe 1 drum național (DN 74/AB) și pe 1 drum județean (DJ 750/AB)  din cauza copacilor rupți și a aluviunilor  și a fost temporar afectat pe 1 drum național (DN 1R/CJ) și pe 1 drum județean (DJ 184 B/MM).

Situația detaliată pe județe se prezintă astfel:

1. Județul Alba
- în loc. Roșia Montană se intervine pentru evacuarea apei din  3 case inundate; 
- în loc. Curături s-a intervenit pentru evacuarea apei din  1 casă inundate; 
- în loc. Valea Săliștii se intervine pentru evacuarea apei din  4 case inundate; 
- în loc. Șugag s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 casă, 1 curte și 1 beci;
- în loc. Abrud se intervine pentru evacuarea apei din 7 case și de pe 1 stradă inundată;
- în loc. Câmpeni se intervine pentru evacuarea apei din 8 case, 2 obiective economice și de pe 1 stradă colmatată;
- în loc. Horea s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 casă inundată;
- în loc. Gura Sohodol se intervine pentru evacuarea apei din 4 case și 4 curți, iar 1 persoană s-a autosalvat după ce autoturismul în care se afla a fost luat de viitură;
- în loc. Gura Roșiei se intervine pentru evacuarea apei din 71 de case, iar 57 de persoane sunt evacuate în spații puse la dispoziție de autorități;
- în loc. Cărpiniș se intervine pentru evacuarea apei din  11 case inundate;
- în loc. Dăroaia se intervine pentru evacuarea apei din  5 case inundate, iar 40 de persoane au fost evacuate preventiv la rude din locuințele inundate; 
 - DN 74, între loc. Câmpeni și Cărpiniș, este blocat de aluviuni, se intervine pentru deblocare;
 - DJ 750A, între localitățile Sohodol și Gura Sohodol este afectat de viitură pe cca. 150 ml, circulația rutieră fiind blocată.

CITEȘTE ȘI: UPDATE: Zeci de persoane evacuate. Noi inundații în Alba. Furtunile de Cod Roșu din ultimele ore au făcut iar prăpăd. Drumuri blocate - GALERIE FOTO

2. Județul Cluj
- în loc. Mărișel s-a intervenit pentru stingerea unui incendiu provocat de fulger la 1 casă, fără a fi înregistrate victime;
- pe DN 1R, pe raza loc. Beliș s-a intervenit pentru degajarea a 3 copaci căzuți pe carosabil, traficul fiind temporar oprit.

3. Județul Hunedoara
- în loc. Brad s-a intervenit pentru evacuarea apei din 2 curți și 1 subsol de bloc.

4. Județul Maramureș
- pe DJ 184B, pe raza loc. Șoncuta Mare s-a intervenit pentru degajarea a 3 copaci căzuți pe carosabil, traficul fiind temporar oprit.

5. Județul Suceava
- în loc. Benia s-a intervenit pentru evacuarea apei de din 1 curte;
- în loc. Breaza de Sus s-a intervenit pentru evacuarea apei de din 1 casă și 2 curți, iar 2 persoane s-au autoevacuat la rude.

S-a transmis RO-ALERT


  
În contextul avertizărilor hidrometeorologice, au fost emise 13 mesaje de informare a populației prin sistemul RO-ALERT la nivelul a 7 județe ( AB, AR, CJ, HD, NT, SB și SV ).

La acest moment sunt intervenții în desfășurare pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice în mai multe localități din județul Alba.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?