IGPR: Peste 1.000 de percheziţii şi 3.700 de dosare penale, de la începutul anului 2021
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com
Peste 1.000 de percheziţii desfăşurate de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, de la începutul anului.

Poliţia Română, prin Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, a efectuat controale, verificări şi investigaţii ample pentru combaterea ilegalităţilor economico-financiare. Peste 3.700 de dosare penale au fost întocmite numai de la începutul anului 2021, cele mai multe de evaziune fiscală, înşelăciune şi contrabandă.

Astfel, structurile de investigare a criminalităţii economice din ţară au desfăşurat 86 de acţiuni de amploare pentru destructurarea grupărilor infracţionale şi probarea activităţii infracţionale, în dosare penale complexe. În cadrul acestor dosare, au fost efectuate 1.095 de percheziţii domiciliare şi au fost puse în aplicare 879 de mandate de aducere.

De asemenea, poliţiştii au efectuat cercetări în 3.787 de dosare penale privind infracţiuni economico-financiare, înregistrate în primele 3 luni ale anului.

Pe lângă dosarele penale instrumentate în baza competenţei, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au efectuat cercetări şi în dosarele în care urmărirea penală se efectuează de procuror, în baza a 1.572 de ordonanţe de delegare, din care 653 înregistrate în cursul perioadei.

În urma cercetărilor desfăşurate, a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de 2.546 de persoane bănuite de infracţiuni economice.

Totodată, au fost dispuse măsuri preventive faţă de 193 de persoane (arestare preventivă - 48, arest la domiciliu - 11, control judiciar pe cauţiune - 3, control judiciar - 101 şi reţinere - 30) şi au fost aplicate măsuri asigurătorii în valoare de aproape 360.000.000 de lei.

Pentru alte nereguli, poliţiştii au aplicat 2.782 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 2.500.000 de lei.

Cele mai multe dosare penale instrumentate au fost circumscrise evaziunii fiscale şi înşelăciunilor, contrabandei, drepturilor de proprietate intelectuală, achiziţiilor publice şi spălării banilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel