Igor Dodon sare la gâtul judecătorilor Curții Constituționale: Au mers pe calea uzurpării puterii în interesul Maiei Sandu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Igor Dodon
Sursă foto: Facebook Igor Dodon
Socialistul Igor Dodon sare la gâtul judecătorilor Curții Constituționale, după ce aceștia au dat aviz pozitiv pentru dizolvarea Parlamentului.

„Curtea Constituțională a discreditat statul de drept în țara noastră, a mers pe calea uzurpării puterii în interesul președintelui Maia Sandu.”, a declarat Dodon în vlogul său săptămânal, scrie Jurnal.md.

Fostul președinte al Republicii Moldova susține că a convocat ședința PSRM-ului în care s-a decis înaintarea în legislativ a unui proiect de hotărâre în acest sens.

„PSRM va înainta un proiect de hotărâre a Parlamentului care va constata faptul uzurpării Curții Constituționale de către trei judecători ai Înaltei Curți: Manole, Șova și Roșca, în interesul politic al președintelui, încălcarea jurământului depus în fața Parlamentului și vom cere demisia lor. Aceștia au acționat sub presiunea actualului președinte. De ce a mers Maia Sandu la CC ieri? Asta dă dovadă de presiune. Eu cred că Parlamentul trebuie să dea vot de neîncredere acestor trei judecători. Ei sunt judecătorii Maiei Sandu și a Blocului ACUM. Parlamentul nu a votat-o pe Domnica Manole la funcția de președinte a CC-ului.”, spune Dodon.

Liderul PSRM este nemulțumit de faptul că judecătorii Curții Constituționale au dat aviz pozitiv pentru dizolvarea Parlamentului, iar în Republica Moldova ar urma în viitorul apropiat să fie organizate alegeri anticipate. Pe de altă parte, Dodon se laudă că ar strânge mai multe voturi în cazul unor alegeri anticipate, decât partidul PAS, al Maiei Sandu.

VEZI ȘI: Alegeri anticipate în Republica Moldova. Ioana Constantin: Trebuie să se rupă de orice influențe ale Moscovei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel