Igor Dodon rămâne în arest la domiciliu pentru încă 30 de zile
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Inquam Photos/Andrei Mardari
Inquam Photos/Andrei Mardari
Igor Dodon, președintele Republicii Moldova între 2016 și 2020, rămâne în arest la domiciliu.

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a decis prelungirea măsurii preventive sub forma de arest la domiciliu în privința fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, pentru încă 30 de zile. Hotărârea a fost pronunțată cu puțin timp în urmă.

Potrivit lui Dodon, procurorii au prezentat trei blocuri de argumente care au stat la baza deciziei de azi prevind prelungirea măsurii preventive: martori noi în dosar; faptul că acesta locuiește cu soția care la fel are statut de învinuit în dosarul „kuliok”; discuțiile cu presa și postările pe rețele sociale.

„Regret că procurorii au luat decizia să preseze în continuare membrii familiei. De exemplu, presează cumnatul meu care nu a făcut nimic. Are confirmare financiară la toate investițiile sale”, a spus el.

Acesta a venit și cu acuzații în adresa președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, dar și a ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, precum că ar sta în spatele acestui dosar.

La fel, Dodon a anunțat că va contesta decizia primei instanțe la Curtea de Apel.

De menționat că la data de 24 mai 2022, oamenii legii au descins cu percheziții la domiciliul fostului șef de stat. Ca urmare Igor Dodon și cumnatul acestuia, Petru Merineanu, au fost reținuți. Ulterior, la data de 26 mai, Dodon a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, iar Merineanu - plasat în arest în izolator.

Dosarul penal este pornit pentru coruperea pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită, scrie Deschide.md.

Soția lui Igor Dodon a primit o citație de la Procuratură

Fostul preşedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, aflat în arest la domiciliu, a declarat că soţiei sale, Galina Dodon, i-a fost înmânată o citaţie la Procuratură. "Procurorii i-au înmânat soţiei mele o citaţie şi au invitat-o la Parchet pentru a i se aduce acuzaţii, după ce a fost oprită pe stradă" - a scris Dodon, luni, pe canalul său Telegram.

"Este un caz fără precedent în istoria Republicii Moldova, când dorinţa de a se răzbuna pe un adversar politic o împinge pe Maia Sandu, actualul preşedinte al republicii, să-mi atace soţia, copiii, mama, rudele apropiate" - a declarat acesta, conform RADOR (citește continuarea AICI). 

Dodon, din arest la domiciliu: Se pregătește o conexiune politică și militară cu România

Ex-preşedintele Igor Dodon, aflat în arest la domiciliu, avertizează moldovenii că Occidentul, prin intermediul preşedintelui Maia Sandu, ar pregăti „o conexiune militară şi politică a ţării noastre la teritoriul României, cu renunţarea la neutralitate”.

„Sunt convins că tot mai mulţi cetăţeni înţeleg ce se întâmplă cu ţara şi cât de real este pericolul să fim atraşi într-un război regional sângeros şi să pierdem statalitatea”, a declarat Igor Dodon.

Potrivit ex-preşedinteului, pe fundalul acestor crize economice şi energetice, „din care guvernul PAS nu poate ieşi, din cauza incompetenţei sale, noi suntem anunţaţi că în Moldova vor fi aduse arme letale şi posibil şi trupe străine. Adică, la iarnă vom sta în sărăcie şi frig, dar cu tunuri şi rachete.”

„Se vede foarte clar că Maia Sandu şi stăpânii ei din exterior merg pe scenariul ucrainean, provocând destabilizarea intenţionată a situaţiei, iar unii factori politici din Occident vor să folosească moldovenii drept carne de tun în lupta geopolitică ce se dă acum în această regiune. De fapt, toate aceste procese de înarmare şi această isterie antirusească se face în mod special, pentru a justifica prezenţa unor trupe străine de factură NATO pe teritoriul Republicii Moldova”, a spus Dodon (citește mai multe AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel