Urmărește emisiunea live
Igor Dodon, mesaj dur la adresa unui ministru: Locul lui e la pușcărie
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Noul preşedinte ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, reacționează dur față de decizia ministrului Apărării, Anatol Şalaru, de a interzice portretele oficialilor moldoveni în unitățile militare, susținând că "locul lui e la pușcărie", iar acolo "va avea o singură fotografie a unui personaj român, Vlad Țepeș, cu țeapa în mână". 

"Domnul Șalaru, care e încă ministru al Apărării, a dat indicații ca în toate unitățile Armatei Naționale să fie scoase toate fotografiile oficialilor țării și să fie înlocuite cu personalități din „istoria și cultura românească".

Noi înțelegem foarte bine gestul și aluziile lui Șalaru. Dacă el crede că mă atinge cumva cu asta, atunci greșește amarnic.

Însă am de făcut un scurt comentariu.

Unu. Eu personal sunt de acord ca în toate cabinetele oficialilor din Moldova să stea portretul lui Ștefan cel Mare, ca cea mai importantă figură istorică pentru poporul nostru. Noi avem istoria noastră și personalitățile noastre, nu cele românești.

[citeste si]

Doi. Șalaru nu va sta mult în fotoliul de ministru, înconjurat de „personalități ale istoriei și culturii românești". Pentru toate ilegalitățile sale, locul lui e la pușcărie. Iar acolo, pe peretele celulei, el va avea o singură fotografie a unui personaj român – Vlad Țepeș, cu țeapa în mână. Aceea va fi o imagine potrivită într-un loc potrivit pentru domnul încă ministru Șalaru. Să aibă la ce medita.

Trei. Din cauza unor astfel de provocări ca ale unionistului Șalaru am avut și încă avem conflicte în societate, suntem dezbinați, am avut război fratricid pe Nistru.

Șalaru e o vuvuzelă a unionismului din Moldova. Una periculoasă, dar care nu are mult de făcut zgomot", a scris, marți, pe pagina sa de socializare noul preşedinte ales al Republicii Moldova, Igor Dodon.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel