Igor Dodon, plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile: Procuror: Au fost găsite mijloace bănești ale unui stat străin
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Inquam Photos/Andrei Mardari
Inquam Photos/Andrei Mardari
Igor Dodon, președintele Republicii Moldova dintre 2016 și 2020, ar fi încercat să fugă înainte de a fi arestat.

UPDATE:

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a dispus aplicarea în privința lui Igor Dodon a măsurii preventive sub formă de arest la domiciliu pentru 30 de zile. Hotărârea a fost pronunțată cu puțin timp în urmă de magistrați.

Știre inițială:

Potrivit procurorului anticorupție, Petru Iarmaliuc, în cadrul ședinței de judecată el a susținut demersul privind aplicarea măsurii preventive pentru un termen de 30 de zile în privința învinuitului Igor Dodon și a prezentat mai multe probe care în viziunea acuzării reprezintă temeiuri reale și judiciare și confirmă riscurile eschivării, a ingerinței în urmărirea penală în vederea distrugerii probelor, a săvârșirii unor noi infracțiuni, dar și organizării unor dezordini publice.

Acuzatorul de stat a precizat că nu este vorba de riscurile declarative, ci de unele care sunt probate.

„Astăzi Dodon urma să plece peste hotare la ora 9-00. Au fost găsite mijloace bănești a unui stat străin în sume mari care indicau faptul că se intenționează de a părăsi teritoriul Republicii Moldova”, a declarat el.

Întrebați de jurnaliști dacă Dodon avea bilete cumpărate pentru a părăsi statul, procurorul Eugenia Zubco a declarat: „Nu au fost găsite bilete. Dumnealui a confirmat că avea planificată plecarea pentru ziua de azi”.

Amintim că astăzi Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, urmează să se pronunțe pe marginea solicitării procurorilor privind aplicarea măsurii preventive sub formă de arest pe numele lui Igor Dodon pentru 30 de zile.

De menționat că, în dimineața zilei de 24 mai, procurorii Anticorupție, în comun cu ofițerii SIS și CNA, au efectuat percheziții la mai multe adrese legate de Igor Dodon, bănuit de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de Patrie și îmbogățire ilicită. Ulterior, președintele de onoare al PSRM și fostul președinte al Republicii Moldova a fost reținut pentru 72 de ore, fiind escortat la izolatorul Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, conform Deschide.md.

Dodon acuză executivul de la Chișinău: „Se vede că au învățat bine lecțiile lui Plahotniuc, de capturare a justiției și de urmărire penală a oponenților”

Igor Dodon a postat un mesaj acid pe Facebook, în care a acuzat executivul de la Chișinău că s-a implicat activ în reținerea sa, prin intervenții în actul de justiție.

„Dosarul politic intentat mie se transformă în principala preocupare a Guvernării PAS. Dacă altceva ei nu pot face – nici în economie, nici în dezvoltarea țării, nici în restituirea miliardului furat –, acum lor nu le-a rămas decât să se ocupe de răfuieli cu opoziția. Se vede că au învățat bine lecțiile lui Plahotniuc, de capturare a justiției și de urmărire penală a oponenților.

Astăzi procurorii controlați de regimul Maiei Sandu mi-au înaintat învinuiri (ieri am fost bănuit) pe mai multe capete de acuzare. Menționez că, în premieră pentru Republica Moldova, împotriva unui politician și lider de opoziție este format un grup de investigație compus din peste 50 de persoane: procurori, ofițeri de urmărire penală, ofițeri de investigație (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel