Igaş: Sunt cantități de combustibil pe care nu le avem, dar figurează în documente
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
POLITIE - AUTOTURISME
POLITIE - AUTOTURISME

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat miercuri că suma mare pe care Poliţia Română o raportează ca fiind cheltuieli pentru carburanţi nu se justifică, întrucât sunt cantităţi „destul de mari” de combustibil care figurează doar în documente.

„Poliţia Română cheltuie lunar aproximativ 2 milioane de euro pentru combustibil. Aşa cum ştiţi, am demarat un control la nivel naţional, (până în prezent n.r.) au fost verificate 182 de unităţi, la unele am găsit şi anumite deficienţe. Cercetările sunt în desfăşurare, să vedem exact ce s-a întâmplat”, a declarat ministrul Administraţiei şi Internelor, în cadrul şedinţei comisiilor reunite de buget finanţe.

Traian Igaş a precizat că, din datele pe care le are în prezent, reiese că sunt cantităţi „destul de mari” de combustibil care figurează doar în documente. „Sunt cantităţi de combustibil pe care practic nu le avem. Sunt în documente, dar nu le avem practic, nu le avem în rezervoare (...). Cantităţile pe care practic nu le găsim sunt destul de mari. Cel care se face vinovat de aceste nereguli va plăti, e clar”, a arătat ministrul. Întrebat care este prejudiciul estimat, Traian Igaş a evitat să dea un răspuns, precizând că nu se poate pronunţa până la finalizarea cercetărilor. Termenul este „destul de scurt”, a mai arătat ministrul, dar nu a indicat o perioadă concretă.

Direcţia Generală de Audiat din cadrul MAI a desfăşurat în luna noiembrie, din ordinul ministrului Traian Igaş, un audiat la 182 de structuri aparţinând tuturor armelor, în urma verificărilor constatându-se lipsa a zeci de tonă de motorină şi benzină, informează ministerul.

Verificarea a avut loc la182 de structuri aparţinând tuturor inspectoratelor de armă (Poliţie, Jandarmerie, IGSU, IGAv şi altele).

Astfel, în cadrul controlului s-a constatat o lipsă de 24,3 tone de benzină şi 8 tone de motorină la IPJ Tulcea. Pentru lipsa constatată, ministrul Administraţiei şi Internelor a ordonat Direcţiei de Control din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române efectuarea cercetării în vederea stabilirii faptelor ce au condus la prejudicierea patrimoniului Inspectorului Judeţean de Poliţie din Tulcea.

De asemenea, s-au constatat lipsuri de 17,04 tone de benzină şi 16,42 tone de motorină, astfel: 13,34 tone de benzină şi 3,5 tone de motorină la IPJ Arad - caz cercetat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad - 0,9 tone de benzină şi 9,16 tone de motorină la ISU Sibiu, pentru care a fost sesizat Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj, 2 tone de benzină şi 3,76 tone de motorină la ISU Braşov - a fost sesizat Parchetul Militar Braşov, precum şi 0,8 tone de benzină la IJPF Timiş - lipsă aflată în cercetare de către organele unităţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel