Igaş: Aşteptăm acum să se ia o decizie politică la Bruxelles în ce priveşte aderarea României la spaţiul Schengen
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
traian_igas
traian_igas

Ministrul administraţiei şi internelor (MAI) din România, Traian Igaş, a declarat în timpul unei vizite în vama Leuşeni din Republica Moldova, că România face paşi importanţi pentru aderarea la spaţiul Schengen.

 

'România a făcut ce trebuia să facă din punct de vedere al dotării tehnice pe zona de frontieră. Aşteptăm acum să se ia acea decizie politică la Bruxelles în ce priveşte aderarea României la spaţiul Schengen. Ştim cu toţii care sunt în acest moment frământările la nivel european. Noi ne-am dorit să aderăm în 2011, eu sper ca până la sfârşitul anului să se ia o decizie în acest sens chiar dacă s-a amânat puţin acest proces de aderare', a spus, Igaş, informează Agerpres.

Potrivit sursei citate, România nu întâmpină în prezent dificultăţi din punctul de vedere al pregătirilor pentru aderarea la spaţiul Schengen.

'Nu pot spune că avem vreo dificultate. Ceea ce trebuia să facem în raport cu celelalte ţări am făcut. De aici încolo trebuie să avem discuţii şi întâlniri cu miniştri din restul ţărilor şi să îi convingem că regulile nu trebuie să se schimbe în timpul jocului', a mai declarat Traian Igaş.

Ministrul Administraţiei şi Internelor al României a fost prezent joi la Leuşeni în Republica Moldova la semnarea Protocolului de donaţie către Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova a patru echipamente de mobilitate terestră şi navală în valoare de circa 100.000 de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel