Iga Swiatek a câştigat Roland Garros. Trei trofee pe zgura de la Paris, la 22 de ani
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
sursa: Agerpres
sursa: Agerpres
Poloneza Iga Swiatek a câştigat turneul Roland Garros.

“Vreau să o felicit pe Karolina. Știam de când ne-am întâlnit prima oară că vom juca în turnee importante, în finale. Te-am simțit întotdeauna foarte bună pe teren, sper că ne vom mai întâlni în finale.

Felicitări și echipei tale! Știu cât de importante sunt echipele în sportul nostru. Nu m-aș afla aici fără ajutorul echipei mele. Îmi pare rău pentru reacțiile mele, o să încerc să mă port mai frumos. Îmi cer scuze pentru că am fost atât de greu de gestionat în acest turneu.

Suntem de săptămâni bune în circuit, fără pauză, vreau să vă mulțumesc pentru că m-ați acceptat așa cum sunt. Vom sărbători acum!

Mulțumesc și familiei mele! Sunt mulți oameni care au venit aici din Polonia, vă mulțumesc!

Mă bucur să mă aflu aici, nu e neapărat vorba despre rezultat, despre performanță, e locul meu preferat din circuit. Le mulțumesc organizatorilor, sponsorilor!“, a spus Iga Swiatek, la festivitatea de premiere.

Jucătoarea poloneză de tenis Iga Swiatek, numărul unu mondial, a câştigat turneul de la Roland Garros pentru a treia oară, sâmbătă, după ce a învins-o în finală pe jucătoarea cehă Karolina Muchova (43 WTA), cu 6-2, 5-7, 6-4.

Swiatek (22 ani), care a mai cucerit titlul la Paris în 2020 şi 2022, şi-a trecut în palmares al patrulea său trofeu de Mare Şlem, fiind şi campioană la US Open în 2022.

Pentru Muchova (26 ani) aceasta a fost prima finală la un turneu major.

Swiatek a dominat primul set, câştigând cu 6-2, după ce a început în forţă, cu 3-0. Poloneza a avut un debut bun şi în setul secund, cu 3-0, dar Muchova a egalat, 3-3, câştigând cu 7-5. În decisiv, Muchova a început cu 2-0, apoi Swiatek a făcut 3-2. Muchova a reuşit un break la 3-3, dar a nu a izbutit să îl confirme. Cehoaica a avut 30-0 pe serviciul adversarei, la 4-4, dar Swiatek a revenit şi a câştigat ghemul, încheind conturile pe serviciul Karolinei Muchova.

Muchova a avut mai multe mingi direct câştigătoare (winners), 30-19, dar a făcut şi mai multe erori neforţate, 38-27.

Swiatek a fost recompensată cu un cec de 2,3 milioane de euro şi cu 2.000 de puncte WTA. Muchova s-a ales cu 1.300 de puncte WTA şi cu 1,15 milioane de euro, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel