”Idioți!” Primarul din Veneția reacționează după ce doi tineri s-au dat cu placa de surf pe canale (VIDEO)
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Captură video
Sursă foto: Captură video
Doi tineri au fost filmați de localnici și turiști în timp ce făceau jet surf, fiind trași pe o placă de surf de o șalupă pe canalele din Veneția. 

De parcă înotul în canalele istorice, vandalizarea proprietăților și pozatul topless pe un memorial de război erau destul de scandaloase și lipsite de sens, doi tineri s-au hotărât că este o idee bună să facă jet surf, trași de o șalupă prin Veneția. Locul pe care l-au ales să facă acest lucru: nu plajele de care se bucură orașul, ci în susul Marelui Canal.

Aparent stând pe eFoils (plăci de surf electrice ridicate din apă pe hidrofoile), au fost surprinși în imagini video făcute de cei aflați în zonă în timp ce mergeau în sus și în jos pe calea navigabilă. Marele Canal nu este doar centrul patrimoniului mondial UNESCO, mărginit de clădiri istorice, ci este și artera principală a Veneției. În imaginile surprinse de diverși localnici, cei doi teribiliști au evitat un vaporetto (autobuz de apă) și un taxi sub Podul Rialto, precum și trecând pe lângă bazilica Salute, unul dintre locurile emblematice ale orașului.

Primarul a reacționat virulent

În timp ce treceau pe sub Podul Accademia, unul dintre surferi a căzut de pe placă, dar s-a asigurat că ține ceea ce părea a fi telefonul său la suprafața apei, filmându-și tovarășul, scrie CNN.

Primarul Luigi Brugnaro a postat pe Twitter un videoclip cu surferii, numindu-i „doi idioți care batjocoresc orașul”. El a oferit o cină gratuită oricărei persoane capabile să identifice perechea teribilistă.

Cei doi au fost identificați, amendați și expulzați din oraș

Fie că cineva i-a acceptat oferta primarului sau dacă au fost instalate camere de control care monitorizează orașul, Brugnaro a postat ulterior pe Twitter că perechea a fost identificată.

„Cele două plăci de surf au fost confiscate și în curând... cei responsabili vor fi în mâna noastră”, a mai scris edilul. 

Ziarul local Il Gazzettino a raportat ulterior că cei doi au fost prinși. Cele două plăci, în valoare de aproximativ 25.000 de euro au fost confiscate pentru că nu erau asigurate, se spune, în timp ce fiecare surfer a fost amendat cu 1.500 de euro pentru că a pus în pericol navigația pe canal. De asemenea, le-a fost emis un ordin de comportament antisocial și au fost expulzați imediat din oraș.

O turistă a fost dată afară din Veneția pentru că făcea plajă topless

O turistă a fost dată afară din Veneția după ce a fost surprinsă pozând topless pentru fotografii în fața unui memorial de război, scrie CNN. Tânăra de 30 de ani din Republica Cehă s-a dezbrăcat vinerea trecută, aruncându-și lucrurile pe monumentul care aduce un omagiu eroilor de război ai Italiei, în timp ce mergea să înoate în laguna înghețată. Tânăra s-a întins apoi lângă statuia unei femei partizane ucise, pentru a poza pentru fotografii.

Aceata a fost exclusă din Veneția pentru 48 de ore și a primit o amendată de 513 dolari. Citește articolul integral AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel