Data publicării:
Ideile 'geniale' de fentare a Legii anti-fumat, DISTRUSE- exclusiv
Legea anti-fumat a stârnit furia oamenilor cu acest viciu. Printre ei s-a aflat și jurnalistul Mihai Ursu, care a propus patru soluții pentru a fenta legea.
Un local doar pentru membri este prima variantă a bloggerului, care susține că astfel ar deveni un spațiu privat. O altă idee a jurnalistului este ca după o anumită oră să fie tras zăvorul localului și, prin urmare, ar deveni spațiu privat. Celelalte idei propuse de Mihai Ursu le găsiți AICI.
Legea anti-fumat nu poate fi fentată
Reprezentanții Coaliției România Respiră au explicat, în exclusivitate pentru DC News, de ce Legea anti-fumat nu poate fi fentată.
"Legea nu se va putea 'fenta' pentru că, începând de săptămâna viitoare, va începe munca unui grup de lucru în subordinea directă a guvernului, care va elabora regulamentul de implementare. Regulamentul va clarifica în detaliu procedura de implementare, verificare, va stabili situații specifice, va crea cadrul tehnic de care e nevoie. Echipa implicată în elaborarea legii va fi parte și din grupul de lucru pentru a se asigura că toate principiile legii sunt urmărite și că orice situație neclară sau ambiguă este clarificată", ne-au transmis reprezentanții Coaliției România Respiră.
Întrebați de ce lumea caută motive de a fenta chiar și atunci când este vorba de sănătate, reprezentanții Coaliției România Respiră au spus: "Este un proces oarecum "firesc" în care, psihologic, mintea umană reacţionează negativ la o interdicţie în faza de început. Probabil, specific contextului românesc este şi o "neobișnuință" de a respecta litera şi, mai ales, spiritul unei legi, de a încerca permanent variante de eludare. Credem că e parte dintr-o evoluţie a noastră ca societate şi sperăm să fie în direcţia cea bună, aceea în care învăţăm împreună ce înseamnă să trăieşti într-o comunitate, să îi respecţi pe ceilalţi şi să respecţi nişte reguli. Va fi un proces de maturizare şi al societăţii româneşti în acest sens, însă va veni odată cu construcţia graduală a încrederii colective şi individuale: unii în alţii, a noastră în politicieni, a noastră în valorile comunitare".
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News