Urmărește emisiunea live
Idei de petrecere a timpului cu un copil cu vârsta cuprinsă între 3 şi 5 ani
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Georgiana Dediş
WhatsApp
Foto: Pexels/ Idei de petrecere a timpului cu copilul
Foto: Pexels/ Idei de petrecere a timpului cu copilul
Nu ştii ce activităţi să faci cu copilul? Specialiştii vin în ajutorul părinţilor cu mai multe idei care îi ajută pe cei mici să-şi dezvolte abilităţile.

Sunt multe activități pe care le poți face cu un toddler pentru a-i dezvolta abilitățile cognitive, sociale și fizice. Specialiştii ne oferă câteva idei de petrece a timpului de calitate cu cei mici.

Printre cele mai îndrăgite activităţi de petrecere a timpului cu un toddler, se află vizitarea parcurilor sau a grădinilor zoologice. Aceste activități sunt o modalitate excelentă de a învăța despre diferite animale și plante precum și de a petrece timp în aer liber.

Coloratul și desenatul reprezintă una dintre cele mai îndrăgite activităţi de copii. Aceasta ajută la dezvoltarea creativității și a abilităților motorii. Poți cumpăra o carte de colorat sau lasă copilul să deseneze liber pe o foaie de hârtie.

Ce poate fi mai distractiv decât construirea unui turn înalt. Copiii adoră să construiască diverse lucruri. Jocurile de construcție poate dezvolta abilități de planificare și gândire logică. De asemenea, aceste jocuri sunt o modalitate excelentă de a petrece timp împreună și de a construi amintiri durabile.

Aranjarea mesei poate fi un moment de conectare cu cel mic

Activitățile în bucătărie alături de cei mici pot fi cu adevărat fascinante pentru aceştia. În funcţie de vârsta celui mic, ei pot fi implicaţi în diferite activităţi. Pot ajuta la prepararea mesei, spălarea legumelor, cântărirea/măsurarea ingredientelor sau amestecarea acestora pentru prăjituri. Aceste activități îi ajută să învețe despre alimentația sănătoasă și să dezvolte abilități practice.

Plimbare în parc sau prin împrejurimi poate fi o activitate distractivă și educațională. Copilul poate învăța despre diferite tipuri de flori păsări sau insecte pe care le întâlnești în drum. Să nu uităm totuşi, că plimbarea în aer liber este extrem de importantă pentru sănătate

Jocurile interactive precum puzzle-urile sau jocuri de construit cuburi îi ajută pe copii să dezvolte abilități de planificare și gândire spațială. De asemenea, aceste jocuri sunt o modalitate excelentă de a petrece timp împreună. 

În concluzie, sunt multe activități pe care le poți face cu un copil pentru a-i dezvolta abilitățile cognitive, sociale și fizice. De aceea, este important să îl implici în diferite activități pentru a-i oferi oportunități de învățare și dezvoltare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel