ÎCCJ: În 2012 nu se prescrie niciun dosar de mare corupţie aflat pe rolul instanţei supreme
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
stanciu
stanciu

Livia Stanciu, preşedintele ÎCCJ, susţine că în 2012 niciun dosar de mare corupţie din cele aflate pe rolul instanţei supreme nu se va prescrie, amintind că la nivelul Înaltei Curţi s-a decis ca perioadele în care cazurile au stat la CCR să nu intre în calcul termenului de prescripţie.

Declaraţiile au fost făcute într-un interviu acordat de preşedintele Înaltai Curţi, Livia Stanciu, pentru infocsm.ro

Astfel, Stanciu a susţinut că, în prezent, sunt peste 20 de dosare de mare corupţie, în derulare la instanţa supremă, iar în primele zece luni ale acestui an au fost soluţionate, pe fond sau definitiv, 15 cauze, faţă de doar două, în urmă cu un an.

Totodată, în ceea ce priveşte dosarele încă nesoluţionate, s-a făcut o verificare, în urma căreia a reieşit că în 2012 nu se va prescrie niciun dosar, mai ales că au fost luate măsuri în acest sens. Preşedintele ÎCCJ a precizat că o primă măsură luată la nivelul instanţei pe care o conduce a fost ca perioadele în care dosarele au fost suspendate, fiind trimise la CCR, să nu intre în calculul termenului de prescripţie.

De asemenea, s-a decis ca toate dosarele de recurs, fără arestaţi, să primească termene în ianuarie 2012, după noile promovări, pentru a putea fi acordate mai multe termene în dosarele de mare corupţie. "Vreau să vă spun că toţi colegii mei vor ca lucrurile să meargă mai bine, ca dosarele să fie judecate rapid, fac eforturi majore în acest sens. Şi eu îmi doresc ca judecătorii de la Înalta Curte să soluţioneze mai repede. Dar nu pot ei rezolva ce nu s-a rezolvat în câţiva ani. Şi recunosc că, realmente, m-am comportat inuman faţă de colegii mei. Sunt încă, din păcate, factori externi care îi împiedică, însă încercăm să eliminăm toţi acești factori", a mai declarat Stanciu, în interviul acordat infocsm.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel