iCârpa Apple - ce conține laveta care costă aprope de 20 de dolari
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa Foto YouTube -Recenzii pe bune
Sursa Foto YouTube -Recenzii pe bune
Nici un produs lansat de Apple pâna acum nu a stârnit atâtea controverse precum iCârpa, o lavetă care costă aprope 20 de dolari.

Pare o glumă, dar nu este. Produsul era inclus până acum în cutia cu care se vindea monitorul Apple Pro Display XDR, care costă 6.000 de dolari. Acum, cea mai mare companie din lume s-a gândit că nu strică să ofere lavetă și separat, la un preț care a lăsat mulți oameni perplecși, potrivit Orange.ro.

"Polishing Cloth" este realizată din "material moale, neabraziv", capabil să curețe orice display produs de Apple.

Pagina produsului include și o listă, lungă, de dispozitive compatibile. Printre acestea se numără: monitoarele produse de companie, telefoanele iPhone, tabletele iPad sau playerele multimedia iPod Shuffle.

Cum era de așteptat, internauții au făcut haz de necaz. "Culmea capitalismului ar putea fi această lavetă de 19 dolari de la Apple", a scris, pe Twitter, Andrew Cunningham, jurnalist la publicația Ars Technica. 

"Ce urmează, o sticlă de apă de 29,99 dolari?", a glumit un alt utilizator.

„iCârpa” de 20 de dolari este livrată într-o cutie de carton și pare să fie construită din același material moale care se regăsește la interiorul protecțiilor pentru ecranul tabletelor iPad. Este un soi de material textil sintetic care imită pielea întoarsă sau Alcantara, potrivit laptopnews.ro.

Laveta pare să fie construită din două astfel de straturi, iar la o privire de aproape cu o lentilă macro se pot vedea micro-fibrele care ajută la ștergerea eficientă a ecranelor. Într-unul dintre colțuri poate fi observat logo-ul Apple.

Cei de la iFixit nu s-au putut abține și au tăiat cârpa pentru a vedea dacă există într-adevăr ceva „special” la ea. Se pare însă că nu. În afară de cele două bucăți de material lipite între ele, nu există nimic la interior.

De altfel, făcând o glumă, cei de la iFixit spun că pentru 20 de dolari, dacă dezlipești cele două părți, poți avea două lavete de 10 dolari.

Fiind însă vorba tot de iFixit, aceștia au dat și o notă de „reparabilitate” lavetei Apple. Pentru că a fost nevoie să taie o bucată din ea și că aceasta nu a putut fi reatașată, iCârpa a primit 0/10.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel