IBM Simon, primul smartphone din lume, aniversare. Câţi ani au trecut
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Se împlinesc aproape trei decenii de la lansarea primului telefon inteligent din lume. 

Pe 23 noiembrie 1992 a fost prezentat IBM Simon, considerat primul smartphone din lume, în cadrul unui show de tehnologie de la Las Vegas. Acesta a fost lansat în august 1994 și a fost vândut în 50.000 de exemplare. Smartphone-ul avea un ecran care era controlat cu un stilou special, calculator și calendar. Avea doar 1MB de memorie şi bateria rezista doar o oră.

Chiar dacă era limitat din multe puncte de vedere, IBM Simon a pus bazele unei industrii. În prezent se vând smartphone-uri la fel de puternice ca un laptop şi cu camere comparabile cu cele profesionale.

Doar dimensiunile sunt similare. IBM Simon avea 8 inci înălţime, în timp ce ultimul iPhone 12 Pro Max are 6,3 inci. IBM Simon cântărea însă jumătate de kilogram.

„Primul smartphone care a fost prezentat a fost creat de IBM şi uitaţi-vă unde am ajuns acum. Cu toţii ne aşteptăm să avem unul în buzunar. Cu toţii le folosim în permanenţă. Au devenit device-urile alese pentru accesarea lumii digitale. Iar IBM a fost acolo la început”, a declarat Simon Edward, şeful Departamentului de marketing IBM, conform Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel