Iată cele mai ciudate reguli rutiere din lume. Minnesota: Legea interzice conducerea cu o gorilă pe locul din spate
Autor: Elena Didila | Publicat pe: 22 feb 2023, 21:01
WhatsApp
Fotografie de la Tyler Clemmensen/ Pexels
Fotografie de la Tyler Clemmensen/ Pexels
Pentru a vă arăta care este cea mai ciudată latură a restricțiilor rutiere, ne-am gândit să enumeram cele mai ciudate șase reguli rutiere din întreaga lume.

Rusia: Conducerea unei mașini murdare se pedepsește cu amendă

Fiți atenți la starea mașinii dumneavoastră dacă veți avea ocazia să conduceți în Rusia, ați putea fi amendat dacă conduceți o mașină murdară. Vi se pare o nebunie? Nu chiar! Această lege a fost creată pentru a-i obliga pe proprietarii de mașini să- și păstreze lizibile plăcuțele de înmatriculare. Din cauza condițiilor meteorologice extreme, mașinile națiunii lui Tolstoi sunt adesea atât de murdare încât plăcuțele lor de înmatriculare nu pot fi citite. Cu toate acestea, această măsură a creat controverse deoarece gradul de curățenie al mașinii și lizibilitatea plăcuței de înmatriculare sunt încă la latitudinea autorităților rutiere.

Japonia: Dacă stropești pietonii poți fi amendat

Să conduci în străinătate înseamnă să te adaptezi la cultura țării în care te afli. În Japonia, unde curtoazia domnește suprem, această regulă se aplică și în cazul condusului și una dintre cele mai ciudate reguli rutiere din lume o dovedește: stropirea unui pieton se pedepsește cu amendă.

SUA, Minnesota: Gorilele trebuie să stea în față obligatoriu

Să presupunem că ești în Minnesota și te decizi să adopți o gorilă. Înainte de a pleca să explorezi ținutul american împreună cu ”prietenul” tău, ar trebui să fii conștient de o lege: gorila ta poate sta doar în partea din față vehiculului, pe partea pasagerului, nu în spate. Nu vă mințim, este scris în lege! Mai mult, dacă ai o mașină roșie, să știi că legea îți interzice să conduci pe Lake Street din Minneapolis, potrivit Six.

SUA, Denver: Mașinile negre sunt interzise duminica

Din seria color, amintiți-vă și că dacă închiriați o mașină neagră în Denver, nu o veți putea conduce duminica. Trebuie subliniat că aceasta este o lege foarte veche și este probabil ca nimeni să nu te învinovățească din acest motiv. Dar de ce să riști?

Marea Britanie: Nu poți urina lângă mașină decât dacă este proprietatea ta

Ești în mijlocul unei călătorii prin Anglia, dar dintr-o dată ai o urgență. Ce să faci? Dacă nu ai o vezică rezistentă, știi că te poți ”descărca” poziționându-te la nivelul uneia dintre roțile vehiculului tău. Amintiți-vă că este foarte important să puneți o mână pe mașină pentru a le informa tuturor martorilor că obiectul în cauză este cu adevărat al dumneavoastră. 

Italia, Eboli: este interzis sărutul în mașină

Poate că nu toată lumea știe că în Eboli, municipalitatea din provincia Salerno, manifestările de afecțiune sunt puțin periculoase. De fapt, schimbul de săruturi în timpul conducerii te poate costa până la 500 de euro mai exact. Dacă te gândești bine, motivul nu este atât de ciudat. Sărutul ar putea distrage atenția șoferului și ar putea provoca un accident.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?