S-a întâmplat în 21 decembrie: „Albă ca Zăpada și cei șapte pitici” a avut premiera în LA, ca primul lungmetraj animat color. Iată și alte evenimente
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik
O listă realizată de Reuters arată câteva dintre cele mai importante evenimente care s-au întâmplat pe data de 21 decembrie.

1907 - Greviștii au tras în mine în Chile.

1937 - „Albă ca Zăpada și cei șapte pitici” de Walt Disney, primul lungmetraj animat color, a avut premiera la Los Angeles.

1940 - A murit F. Scott Fitzgerald, scriitor de nuvele și romancier din SUA. Printre lucrările sale se numără „Marele Gatsby”.

1945 - Generalul George Patton, comandantul de tancuri din SUA în al Doilea Război Mondial, a murit în urma unui accident de mașină în Germania.

1973 - S-a deschis la Geneva prima conferință de pace între Israel și vecinii săi arabi. Au participat Iordania, Israel, Egipt, Statele Unite, Uniunea Sovietică și ONU.

1988 - O bombă a distrus un Pan Am Boeing 747 deasupra Lockerbie, Scoția, ucigând pe toți cei 259 de la bord și 11 oameni la sol.

1994 - Cel mai mic robot din lume debutează în Japonia.

2004 - Jurnalistul francez și fost ostatic în Irak Georges Malbrunot se întoarce la Paris după eliberare.

2004 - Armata SUA sigilează părți din Mosul în urma atacului asupra bazei.

2005 - Starul pop britanic Elton John s-a căsătorit cu partenerul de lungă durată David Furnish, alăturându-se a sute de cupluri gay din Anglia, profitând de o nouă lege pentru a-și oficializa relațiile.

2006 - Președintele pe viață al Turkmenistanului, Saparmurat Niyazov, a murit după 21 de ani de guvernare de fier, conform Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel