Iată câteva din bucuriile copilăriei
Data publicării:
Autor: Lazarescu Corina
WhatsApp
Copilăria înseamnă jucării, timp liber, bunici, vacanţe, prieteni vechi, prima bicicletă dar şi mici bucurii delicioase. Am recapitulat câteva: mentosane, Eugenia, Pepsi-Cola, Eti-puf şi altele.

Pastile mari, albe, care se topeau în gură şi aveau un gust mentolat. Erau fărâmicioase şi de multe ori le pierdeam prin buzunare. Erau însă  printre singurele variante pentru puţina prospeţime într-o perioadă în care Orbit-ul sau Halls-ul încă nu apăruseră. Nu ştiţi încă despre ce e vorba? Sunt prea-iubitele mentosane în ambalajul de hârtie alb-verzui pe care unii oameni le considerau, în perioada comunistă şi puţin după, "raiul pe pământ".

Batonul Rom, cu gust de ciocolată a fost şi este pe placul multora, iar prin reclamele amuzante cu referire la comunism au revenit în atenţia publicului consumator. Astăzi este un concurent puternic al oricărui alt baton de ciocolată.

Un gust pe care nu îl putem explica, dar cu toţii ne amintim de surprizele  cu maşini pe care le colecţionam sau le dădeam la schimb când eram mici. Era tare şi totuşi mestecam mai multe odată ore întregi, până ne dureau maxilarele. Despre guma Turbo vorbeam.

Putem adăuga lejer bomboanele de ciocolată glazurate Bonibon, prăjiturica veselă Eti-Puf ,"cea mai ieftină femeie" - Eugenia, Pepsi–Cola, îngheţata Polar şi  lista poate continua...  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel