Iaşi: 'Tradiţie şi multiculturalitate: ceramică raku' - atelier pentru tineri la Palatul Culturii
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Complexul Muzeal Naţional 'Moldova' Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi, sub egida 'Iaşi - Capitala Tineretului din România', organizează o serie de ateliere cu tema 'Tradiţie şi multiculturalitate: ceramică raku', evenimentele urmând să aibă loc în Sala de Educaţie Muzeală a Palatului Culturii din Iaşi, în zilele de 11, 16, 18 şi 31 iulie 2019, începând cu ora 10,00.

'Adresate tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 şi 30 de ani, activităţile practice vor fi animate de ceramistul Mihai Spiridon, care va realiza o prezentare a procesului de obţinere a ceramicii raku - o tradiţie a Curţii Imperiale japoneze din secolul al VI-lea, de a servi ceaiul în natură, într-o ceaşcă încălzită 'la roşu'.

La începutul secolului al XX-lea, această tehnică ajunge în Europa şi se dezvoltă ca tendinţă artistică, astăzi raku-ul fiind o formă de expresie în ceramică', se arată într-un comunicat de presă transmis de reprezentanţii Palatului Culturii Iaşi. Potrivit reprezentanţilor Palatului Culturii Iaşi, procesul de realizare a tehnicii raku presupune două faze de ardere - biscuitarea şi glazurarea.

Acestea vor fi realizate în atelierul artistului, iar partea aplicativă, practică, desfăşurată în Sala de Educaţie Muzeală, va consta în decorarea vaselor de către participanţii la ateliere, folosind glazuri cu oxizi metalici. Obiectele ceramice astfel create şi decorate vor intra în posesia participanţilor, în cadrul atelierului de pe 31 iulie 2019. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel