Iaşi: Moment de reculegere în memoria victimelor de la Paris
Data publicării:
Autor: Cristina Alexandrescu
WhatsApp
Reprezentanţi ai autorităţilor, ai mediului academic, alături de zeci de persoane, au venit, luni seara, în faţa Institutului Cultural Francez din Iaşi pentru a depune flori şi a aprinde lumânări în memoria victimelor atentatului de la Paris.

De asemenea, cei prezenţi au ţinut şi un moment de reculegere. Printre cei care au venit să îşi exprime susţinerea şi compasiunea şi, totodată, solidaritatea cu poporul francez a fost şi prof. univ. dr. George Poede, prodecanul Facultăţii de Filozofie şi Ştiinţe Social Politice din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi.

Potrivit acestuia, consecinţele acestui atac terorist vor consta într-o tensionare şi mai mare a relaţiilor europene. În acest sens el a atras atenţia că 'agenda emigranţilor se va schimba prin schimbarea atitudinii unor lideri europeni, cum este cazul Poloniei, care va lua o atitudine extrem de dură faţă de emigranţi şi nu va mai permite relocarea lor'.

'Cred că cea mai importantă consecinţă va fi o nouă strategie europeană, serioasă, de cooperare între toate statele, în cadrul politicii externe comune şi de securitate, vizând combaterea terorismului cu mijloace eficiente, mult mai multe decât până în prezent, cu utilizare mai mare de resurse umane şi tehnologice şi militare, astfel încât aşa ceva să nu se mai întâmple în Europa sau în altă parte', a spus George Poede.

El nu a exclus posibilitatea apariţiei de noi ameninţări teroriste din partea Statului Islamic, făcând astfel referire la planurile dejucate în Europa, cum este cazul atentatului care se putea produce în trenul Amsterdam-Paris, dar şi la altele.

'Constatăm că dincolo de cine trebuie să conlucreze împotriva terorismului, e necesar ca toate statele care au putere foarte mare tehnologică, inclusiv Rusia, trebuie să fie angrenate în această luptă antiteroristă, pentru că şi Rusia este un stat care suferă de pe urma terorismului', a conchis prof. univ. dr. George Poede. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel