Iarna își intră în drepturi. Mihai Huștiu, ANM: Ciclonul responsabil de această vreme se apropie de Peninsula Balcanică. Temperaturi de -10 grade
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Iarna își intră în drepturi. Mihai Huștiu, ANM: Ciclonul responsabil de această vreme se apropie de Peninsula Balcanică. Temperaturi de -10 grade / Foto: Pixabay
Iarna își intră în drepturi. Mihai Huștiu, ANM: Ciclonul responsabil de această vreme se apropie de Peninsula Balcanică. Temperaturi de -10 grade / Foto: Pixabay
Mihai Huștiu, meteorolog ANM, a venit cu informații de ultimă oră despre vreme.

Mihai Huștiu, meteorolog ANM, a venit cu informații de ultimă oră despre vreme, după ce au fost emis un Cod Portocaliu de ninsori și viscol. 

"În această dimineață am avut o actualizare privind evoluția meteorologică pentru următoarele ore. Ciclonul responsabil de această vreme nefavorabilă se apropie de Peninsula Balcanică, iar la noapte va ajunge în bazinul vestic al Mării Negreu unde se va intensifica, astfel că precipitațiile de asemenea vor deveni tot mai intense. Ne așteptăm și la cantități importante de apă, de aceea în județe Giurgiu, Călărași, Tulcea, Brăila și respectiv Constanța până mâine seara vor fi cantități importante de precipitații, de peste 50-60 de litri pe metru pătrat, iar izolat peste 70 de litri pe metru pătrat.

De asemenea, Codul Portocaliu privind viscolul a fost și acesta extins la mai multe județe, respectiv jumătatea de Sud a Moldovei, partea de Est a Munteniei și Dobrogea, precum și Carpații Meridionali și de Curbură, unde de la noapte, de la ora 2:00 și până mâine seara la ora 16:00, vom avea ninsori viscolite și viteze ale vântului de peste 85-90 de kilometri pe oră. Asta înseamnă vizibilitate redusă semnificativ, sub 50 de metri, iar în Carpații Meridionali și de Curbură, peste 100-110 kilometri pe oră, viscol puternic așadar și la munte.

Stratul de zăpadă ar putea să fie important, practic se repetă scenariul de săptămâna trecută, însă de această dată avem parte și de ninsori mai abundente și cu depunere de strat de zăpadă.

Mihai Huștiu, ANM: Avem ninsoare și în Capitală

Și în Capitală vom avea ninsori la noapte, când estimăm un strat de zăpadă de 7-10 centimetri, deci un strat ce se va așterne și deasupra Bucureștiului. Deocamdată așteptăm ploaie și cantități însemnate de precipitații în București, peste 30-40 de litri pe metru pătrat în următoarele 24 de ore, dar cum spuneam, cel mai important, la noapte avem ninsoare și în Capitală cu formare de strat de zăpadă, primul strat de zăpadă din acest sezon rece.

Precipitațiile se restrâng ca arie începând de mâine seară, când ciclonul se îndepărtează de țara noastră. De asemenea și viteza vântului va fi în diminuare, însă vremea se răcește accentuat, iar în noaptea de duminică spre luni vor fi temperaturi preponderent negative în întreaga țară, spre -8, dacă nu chiar -10 grade în zonele depresionare. În București estimăm o temperatură minimă de -2, -4 grade", a spus la Antena 3 CNN, Mihai Huștiu, meteorolog ANM.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel