Iahnie fasole de post. Rețetă delicioasă pentru Postul Crăciunului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Iahnie fasole de post. Rețetă delicioasă. Postul Crăciunului le provoacă pe harnicele gospodine să gătească tot felul de preparate delicioase, fără urmaă de carne sau alte produse de originie animală. Iahnia de fasole este una dintre mâncărurile preferate în această perioada. Cum se pepară?

Iahnie fasole de post. Rețetă delicioasă pentru Postul Crăciunului - INGREDIENTE

400 g fasole

3 cepe roşii

3-4 căţei usturoi

boia dulce şi iute
cimbru

1 foaie dafin

4 linguri pastă de roşii

3-4 linguri ulei

Citește și: Sarmale de post. Rețeta măicuțelor de la Mânăstirea Prislop

Iahnie fasole de post. Rețetă delicioasă pentru Postul Crăciunului - MOD DE PREPARARE

Fasolea se alege, se spală în câteva ape şi apoi se lasă de seara până dimineaţa să se înmoaie. Dimineaţa se scoate şi se pune să fiarbă în 2-3 ape, pentru a elimina toate toxinele. După ce a fiert şi bobul este moale, dar întreg, se pune să se scurgă în sită.

Iahnie fasole de post. Rețetă delicioasă pentru Postul Crăciunului. În acest timp, se taie ceapa solzişori, usturoiul se pisează şi se pun să se călească într-o cratiţă cu ulei. Când ceapa a devenit sticloasă, se adaugă fasolea şi puţină apă, scrie retete.unica.ro.

Iahnie fasole de post. Rețetă delicioasă pentru Postul Crăciunului. Separat, se pregăteşte pasta de roşii cu sare, piper, cimbru şi boia, iar dacă pasta este prea groasă, se adaugă puţină apă călduţă şi se toarnă peste fasole. Se adaugă şi o foaie de dafin şi se lasă să scadă, la foc potrivit, la cuptor. Se serveşte cu murături şi se ornează cu pătrunjel verde.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel