I se cere demisia lui Florin Cîțu de la șefia PNL, printr-o scrisoare - surse. Bogdan Chirieac: Singurul care poate hotărî este președintele Klaus Iohannis
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Florin Cîțu, OUT de la șefia PNL? Bogdan Chirieac: Și pentru americani e o problemă gravă / Foto: Facebook Florin Cîțu
Florin Cîțu, OUT de la șefia PNL? Bogdan Chirieac: Și pentru americani e o problemă gravă / Foto: Facebook Florin Cîțu
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre posibilitatea ca Florin Cîțu să fie înlăturat de la șefia PNL. 

Florin Cîțu ar putea fi înlăturat astăzi de la șefia PNL, transmite pe surse Realitatea Plus. Peste 40 de lideri de organizații județene PNL ar fi semnat o scrisoare prin care îi solicită lui Florin Cîțu să demisioneze de la șefia PNL și să-i lase locul premierului Nicolae Ciucă. Potrivit acelorași surse, ulterior, Cîțu ar fi cerut o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis pentru a discuta situația din PNL. El ar urma să meargă la Cotroceni înainte de întâlnirea din PNL de la 19.00.

Bogdan Chirieac: Singurul care poate hotărî este președintele Klaus Iohannis

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit, într-o intervenție telefonică la postul TV citat, despre posibilitatea ca Partidul Național Liberal să aibă un nou președinte.

"Este de neînțeles această atitudine, să știți. România are toate crizele posibile în același timp. De la criza medicală care nu s-a încheiat, la criza economică, criza energetică, criza alimentară, mai are și un război. În toată această criză, preocuparea PNL nu este să scoată România la mal, ci să schimbe liderul de partid. Înțeleg că mișcarea este inițiată din interiorul PNL, de ministrul de Interne, Lucian Bode. Dânsul ar fi venit cu această propunere. Haideți să vedem, pentru că singurul care poate hotărî este președintele Klaus Iohannis. A-l încărca pe premierul Ciucă, care face cu greu față situației actuale, cu această funcție de președinte PNL nu este un lucru simplu, să știți, Florin Cîțu fiind și un fel de paravan al nemulțumirilor, ca să nu se ducă toate nemulțumirile pe generalul Ciucă.

"Și pentru americani e o problemă gravă"

Mai departe, Florin Cîțu vine dintr-o vizită oficială, ca președinte al Senatului, din SUA. Acolo s-a întâlnit cu Nancy Pelosi, legendara doamnă care face și desface în Legislativul american. Vine președintele Băncii Mondiale în luna aprilie la invitația lui Florin Cîțu. Păi îl trimiți în America oficial, se vede cu lume foarte importantă și când ajunge la București îl schimbi? Și pentru americani e o problemă gravă. Atunci de ce l-au mai trimis dacă voiau să îl schimbe? De ce l-ați mai trimis să stăm de vorbă cu el și să stabilim lucruri? Lucrul acesta dovedește că PNL este tot în această logică prea puțin potrivită pentru un partid politic, ca să mă exprim elegant, pentru o țară aflată în criză.

Dar, repet, personajul principal aici și singurul care hotărăște este președintele Klaus Iohannis, nimeni altcineva. (...) Pentru stabilitatea României a-l schimba acum din funcția de președinte PNL, că l-au amenințat că îl schimbă și din funcția de președinte al Senatului, această schimbare de funcții, cu România aflată în această criză profundă, ridică mari semne de întrebare. Singurul care l-a putut schimba din funcția de președinte PNL pe Ludovic Orban a fost președintele Klaus Iohannis, singurul care îl poate schimba pe Florin Cîțu este tot el.", a declarat Bogdan Chirieac la Realitatea Plus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel