I-au cusut mâna în stomac. Explicația medicului care l-a operat
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa Foto YouTube Inside Edition
Sursa Foto YouTube Inside Edition
Carlos Mariotti nu se aștepta să-și piardă capacitatea de a efectua un apel sau de a se spăla pe dinți când a intrat la serviciu. Intervenția chirurgicală a dr. Boris Brandao a uimit o întreagă lume, știrea făcând înconjurul mapamondului.

Un caz medical uimitor s-a întâmplat acum câțiva ani în Brazilia. Carlos Mariotti, 43 de ani, un operator de mașini din Sao Ludgero, Brazilia, își amintește că mașina pe care o folosea în mod obișnuit pentru a fabrica pahare și farfurii de plastic nu funcționa corect. ”A trebuit să o oprim și să o pornim din nou”, a povestit el pentru Daily Mail, citat de MensHealth.

Ceea ce s-a întâmplat în continuare era de neconceput

Mâna lui stângă, prinsă între două role bobine, a fost ruptă în bucăți. S-a străduit să-și elibereze mâna, în timp ce colegii de muncă se repeziră în ajutorul lui. Își pierduse toată pielea de pe palmă și dosul mâinii și toți nervii și venele. Și-a pierdut și vârful a două degete. 

La Urgențe, medicii i-au spus că s-ar putea să i se amputeze mâna; afectarea țesuturilor, nervilor și venelor a fost prea gravă. Totuși, dr. Boris Brandao, chirurg ortoped la Spitalul Fundației Santa Otilia, a avut alte idei.

A văzut mâna distrusă a lui Mariotti și a venit cu ideea remarcabilă de a-i coase mâna în stomac pentru a promova vindecarea. Deși Brandao nu făcuse niciodată această intervenție chirurgicală înainte, știa că este posibil.

Brandao a creat un buzunar de țesut moale în interiorul stomacului lui Mariotti, astfel încât carnea din stomacul lui să fuzioneze cu dosul mâinii lui Mariotti și să o acopere. Acest lucru a împiedicat, de asemenea, apariția infecției și necrozei și a ajutat mâna deteriorată să obțină un aport constant de sânge, vital pentru refacerea mușchilor și țesuturilor. (VIDEO)

6 săptămâni cu mâna în stomac

Timp de șase săptămâni, mâna lui Mariotti s-a odihnit în abdomen înainte de a putea fi îndepărtată. Acea lună și jumătate a fost incredibil de dureroasă și s-a bazat pe soția și pe fiul său tânăr pentru a-l îmbrăca și a-l hrăni.

”În fiecare zi îmi reaminteam că nu pot să-mi scot mâna pentru că era într-un buzunar. Eram îngrozit că aș rupe cusăturile și mi-aș deteriora șansele de recuperare”, a spus Mariotti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel