I-a dat unui quokka să fumeze, iar acum riscă să facă ani de închisoare
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels
Pexels
O adolescentă este acuzată de cruzime, după ce i-ar fi pus în gură unui quokka o țigară electronică. 

RSPCA  Australia condamnă un video de pe rețelele de socializare în care apare un adolescent care forțează un quokka să fumeze dintr-un dispozitiv de vapat. Totul ar fi avut loc în Rottnest Island din Australia de vest (WA), scrie RT

Videoclipul apărut recent arată o adolescentă amuzată de situație în timp ce punea un dispozitiv de tip țigară electronică în gura unui quokka. Animalul, care se sprijinea în picioare pe picioarele din spate, a lins dispozitivul crezând că că este mâncare.

Riscă chiar și închisoare

Directorul executiv al RSPCA WA, Hannah Dreaver, a declarat pentru 9News că este „absolut iresponsabil și inacceptabil ca acest animal fără apărare și vulnerabil să fie supus acestui tip de cruzime”. 

„Aceste animale sunt într-adevăr foarte vulnerabile”, a avertizat Dreaver, explicând că „s-au obișnuit cu interacțiunea umană, astfel încât să nu fugă de noi” sau „să evite interacțiunea” și, în schimb, „o caută”.

Potrivit 9News, o anchetă a fost deschisă asupra incidentului și cei responsabili ar putea primi o pedeapsă maximă de cinci ani de închisoare și o amendă de 50.000 AUD dacă ar fi prinși și acuzați de cruzime împotriva animalelor. Quokka sunt clasificați drept animale pe cale de dispariție pe Lista Roșie a Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii și au fost menționați în ultimii ani în acte similare care fac referire la cruzimea împotriva animalelor. 

Anchetă pentru un caz de cruzime extremă în România

Dacă în Australia făptuitorii riscă închisoarea pentru un gest aparent nevinovat, în România ancheta într-un caz din Argeș nu a spus încă ce pedepse pot primi doi minori care au ucis doi căței. Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş, cei doi copii, unul de 12 şi celălalt de 14 ani, au recunoscut fapta.

"Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Costeşti şi poliţiştii Biroului Protecţia Animalelor s-au sesizat şi au desfăşurat verificări, în urma cărora au identificat doi minori (...) bănuiţi de uciderea cu intenţie, fără drept, a doi câini. Minorii au fost audiaţi în prezenţa părinţilor şi au recunoscut fapta", se precizează în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, trupurile animalelor ucise vor fi ridicate, în vederea efectuării necropsiei. Cercetările, efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costeşti, vizează săvârşirea infracţiunii de ucidere a animalelor cu intenţie, fără drept, prevăzută de Legea nr. 205/2004 privind protecţia animalelor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel