Hunedoara: Un producător german din industria auto a investit 80.000 de euro pentru atelierele şcolii profesionale
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Una dintre cele mai cunoscute companii germane din domeniul componentelor pentru industria auto a investit 80.000 de euro pentru dotarea atelierelor şcoală din municipiul Hunedoara, aici efectuându-şi practica, după modelul german, zeci de elevi înscrişi în sistemul profesional dual.

Atelierele au 28 de posturi de lucru dotate cu kituri complete de echipamente pentru instalaţii electrice, cum ar fi bancuri de lucru, maşini de frezat, echipamente pneumatice, hidraulice şi electro-pneumatice, scrie Agerpres.

În cele două ateliere fac practică acum 70 de elevi înscrişi în sistemul de învăţământ profesional dual al Liceului Tehnologic "Constantin Bursan" din Hunedoara. Tinerii sunt învăţaţi să lucreze cu noua aparatură de către specialişti angajaţi de companie pentru a-i îndruma pe viitorii profesionişti.

"Sunt bucuros că am ales să investim în acest proiect, deoarece tinerii sunt implicaţi. Primele generaţii de absolvenţi ne-au oferit garanţia că elevii pot să devină buni profesionişti, dacă au parte de condiţii excelente de practică", a declarat, într-un comunicat de presă remis marţi AGERPRES, Ioan Penişoară, Plant Manager Draxlmaier Hunedoara.

Tinerii înscrişi în sistemul de învăţământ profesional dual după model german primesc lunar o bursă în valoare de 400 de lei, 200 de lei fiind oferiţi de companie.

Compania le poate asigura după absolvire oportunitatea să se dezvolte profesional, până acum firma angajând 35 de absolvenţi ai şcolii profesionale, din primele trei generaţii de elevi.

În prezent, în România grupul german susţine şcolarizarea în regim dual a peste 200 de elevi.

Firma germană este unul dintre cei mai mari angajatori din economia locală, componentele fabricate în România fiind livrate către producătorii de automobile din întreaga lume. Cu peste 60 de locaţii în mai mult de 20 de ţări, grupul german are aproximativ 70.000 de angajaţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel