Hubert Thuma: DGASPC Ilfov caută „părinți” de profesie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Claudia Calotă
WhatsApp
"Avem mare nevoie de asistenți maternali. De oameni cu suflet mare, care să-și dorească să ajute un copil să crească frumos, să-i ofere afecțiune, să-l modeleze corect", precizează Hubert Thuma, președintele PNL al Consiliului Județean Ilfov.

"Un asistent maternal este o persoană care ia un copil în plasament și îl crește în propria casă. Sunt mai multe condiții pe care trebuie să le îndeplinească: să aibă spațiul necesar, studii medii, să nu aibă cazier, să nu aibă probleme medicale, să nu fie pensionat pe caz de boală. Și, desigur, să vrea să lucreze.

Cine vrea să fie asistent maternal poate lua legătura cu colegii mei de la DGASPC Ilfov, la numărul 021.369.58.89, interior 118, sau pe mail, la [email protected].

Urmează un interviu, o evaluare, apoi se face un curs de atestare, care este gratuit. Un asistent maternal primește în jur de 2.400 de lei lunar, cu sporuri și în funcție de vechime. Copilul luat acasă primește o alocație de plasament, de 950 de lei, pe lângă alocația de stat. Posturile de asistenți maternali îi vizează pe cei care nu au un loc de muncă. Cei care sunt deja angajați, dar care își doresc să aibă grijă de un copil și să facă o faptă bună, au varianta de plasament familial, pentru care primesc 420 de lei pe lună, plus cei 950 ai copilului (suma diferă, în cazul copiilor cu dizabilități)", a declarat președintele CJ Ilfov.

Vezi și: Hubert Thuma: Spital nou la Buftea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel