FOTO: Huawei P50, anunțat oficial de companie
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Huawei a anunțat următorul său vârf de gamă din segmentul smartphone.

Conform The Verge, anunțul surpriză a venit în timpul unui eveniment care prezenta sistemul de operare HarmonyOS, disponibil de acum pe mult mai multe produse din ecosistemul Huawei. Noul flagship se numește P50 și, în timp ce compania chineză nu a dezvăluit detalii precum data de lansare sau prețul la care va putea fi achiziționat, Huawei a pus la dispoziția fanilor niște imagini cu modulul pentru camere.

Așa cum se poate observa, telefonul are patru camere pe partea din spate, alături de două blițuri. Specificațiile mai avansate cum ar fi apertura sau numărul de megapixeli sunt încă pure speculații, însă este confirmat faptul că Huawei lucrează cu Leica la sistemul de fotografiere.

Huawei promite să „ducă fotografia mobilă la un alt nivel” cu noile telefoane din seria P50. Ținând cont de mărimea modulului de camere, cel puțin față de P40 Pro Plus (numit de mulți regele zoom-ului), este de așteptat ca Huawei să fi pus niște camere serioase și extrem de performante în noua serie de telefoane.

Noul telefon va funcționa probabil cu HarmonyOS

O nouă actualizare de software a HarmonyOS permite acum altor produse să-l folosească, printre care și propriile smartphone-uri. Aceasta va fi lansată în Asia, după un eveniment de lansare de ieri, 2 iunie. Deocamdată, nu se știe când și dacă va apărea și la nivel global.

Focusul Huawei de la prezentarea de pe 2 iunie a picat de această dată pe tablete, boxe inteligente sau televizoare, nu neapărat pe telefoane inteligente. „HarmonyOS este conceput să fie un liant între o linie tot mai mare de produse conectabile ale Huawei”, a spus analistul Ben Wood. „Huawei speră că va urma modelul Apple, cu o singură platformă software care crește în toate direcțiile, oferind o experiență neîntreruptă utilizatorilor care folosesc produsele sale”.

În mod neașteptat, Huawei a prezentat la eveniment noua sa serie de telefoane vârf de gamă despre care am scris mai sus. Ținând cont de problema cu lipsa de semiconductori cu care se confruntă toate companiile tehnologice ale lumii, Huawei a anunțat doar că va încerca să vândă noile P50 în cel mai scurt timp posibil, neoferind astfel o dată concretă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel