HUAWEI Watch GT Runner, tot ce e mai bun în seria GT şi ceva mai mult: noi funcţii, design aerodinamic şi compatibilitate cu orice smartphone
Autor: Anca Murgoci | Publicat pe: 08 apr 2022, 10:45
WhatsApp
Ţi s-a întâmplat vreodată ca instrumentele şi aplicaţiile  pe care le foloseşti pentru monitorizarea sănătăţii şi a activităţilor sportive să dea rateuri şi să-ţi prezinte date şi rapoarte incomplete? 

Astfel de lucruri neplăcute nu se vor mai întâmpla din momentul în care vei începe să foloseşt HUAWEI Watch GT Runner, primul ceas profesional pentru pasionații de sport care încearcă să includă mai multă mișcare în viața lor de zi cu zi.

Concret, pentru a rezolva aceste probleme, HUAWEI WATCH GT Runner oferă o evaluare bazată pe nivelul de fitness ales de utilizator și pe feedback-ul de performanță din timpul antrenamentului. În plus, acesta oferă sugestii privind intensitatea și volumul antrenamentului, durata de recuperare și alte informații importante și utile. Datorită evaluării științifice a fiecărui antrenament, utilizatorului îi este mai ușor să urmărească progresul și să-și ajusteze planurile de antrenament viitoare.

Noul smartwatch Huawei îmbină tot ce e mai bun din renumita serie GT și oferă noi funcții pentru a satisface nevoile alergătorilor, la toate nivelurile de antrenament. Prin înregistrarea datelor de mediu și sănătate, HUAWEI WATCH GT Runner poate formula un plan de antrenament științific și eficient, oferindu-le utilizatorilor o experiență de fitness completă și profesională.

Ceasul oferă performanțe excelente într-un corp de ceas mic și dispune de cinci sisteme majore de satelit: GPS + Beidou + GLONASS + Galileo + QZSS. Design-ul inovator îmbunătățește performanța antenei GPS cu 135% în comparație cu estetica tradițională, soluționând problemele ce țin de precizia poziționării.

HUAWEI WATCH GT Runner vine cu un design aerodinamic pentru o experiență de purtare superioară

HUAWEI WATCH GT Runner este realizat din materiale ușoare și confortabile, cum ar fi corpul din fibră polimerică de înaltă rezistență. Ceasul este asortat cu o ramă ultra-ușoară din ceramică și o coroană din aliaj de titan folosit în industria aerospațială. Greutatea întregului ceas este de doar 38,5 g, perfectă pentru ca atleții să nu simtă ceasul în timp ce aleargă. Cureaua din silicon antibacterian are o rezistență bună la apă, astfel încât sportivii nu trebuie să-și facă griji că transpirația și murdăria vor intra în contact cu cureaua în timpul antrenamentului. HUAWEI WATCH GT Runner vine cu un ecran care afișează date precum sarcina de antrenament, RAI, timpul de recuperare și vremea, pe care utilizatorii le pot personaliza în funcție de nevoi. 

Program de antrenament profesional pentru performanță îmbunătățită

Evaluarea abilităților de alergare poate fi dificilă, mai ales atunci când progresul devine lent și depinde mai mult de detaliile tehnice. Noile tehnologii le permit alergătorilor să-și analizeze științific antrenamentul și să treacă la un nivel avansat. 

HUAWEI WATCH GT Runner măsoară datele care definesc nivelul de performanță al unui alergător. Pe baza sistemului profesional de evaluare a performanței sportive HUAWEI TruSportTM, Huawei a adăugat la HUAWEI WATCH GT Runner un nou indice de măsurare a capacității de alergare numit Running Ability Index. Acest sistem poate evalua inteligent capacitatea de alergare a utilizatorului prin monitorizarea unor indicatori cheie precum ritmul, frecvența cardiacă și distanța de alergare. Alergătorii primesc una din cele șase note de la D la S+, astfel încât să-și poată înțelege și observa progresul în timp real. 

2. -imagine fara descriere- (huawei-watch-gt-runner-2_64284100.jpg)

Dacă alergătorii doresc să-și îmbunătățească și mai mult performanța, au nevoie de sfaturi și îndrumări profesionale. Ei sunt dezavantajați față de atleții susținuți de o echipă de experți în timpul antrenamentului și competițiilor. Astfel, pentru a-și îmbunătăți performanța de alergare, trebuie să profite cât mai mult de instrumentele disponibile și pot căuta recomandări la organizațiile sportive recunoscute pe scară largă sau la alergătorii experimentați. 

HUAWEI WATCH GT Runner este modalitatea perfectă de urmărire a performanței alergătorului. Smartwatch-ul poate oferi sfaturi profesionale de antrenament, permițându-le utilizatorilor să stabilească un volum și o durată de antrenament adecvate pentru îmbunătățirea performanței. În același timp, pe baza datelor istorice de alergare ale utilizatorului și a feedback-ului corpului, ceasul va calcula nivelul de oboseală și timpul necesar de odihnă pentru a reveni la antrenament și va afișa informațiile pe cercul exterior al feței ceasului.

Datorită sistemului RAI (Running Ability Index) al lui HUAWEI WATH GT Runner și măsurării sarcinii de antrenament, utilizatorii se pot bucura de informații științifice detaliate despre cum să-și îmbunătățească treptat performanța de alergare și să atingă mai rapid obiectivele personale. 

Antrenor de alergare AI pentru pregătire științifică

Fără muncă nu există răsplată. Antrenamentele sunt menite să îmbunătățească capacitatea de alergare, dar alergătorii nu vor face progrese dacă intensitatea antrenamentului este prea scăzută. În caz contrar, dacă intensitatea antrenamentului este prea mare, ar putea apărea rezultate, însă alergătorilor le va fi greu să se adapteze, ceea ce poate duce la accidentări. Prin urmare, alergarea este o activitate care presupune planificare, iar alergătorii au nevoie de un anumit nivel de cunoștințe pentru a-și planifica antrenamentul. Ei trebuie să ia în considerare cele patru componente majore - antrenament, oboseală, recuperare și progresie. De exemplu, în cazul unui maraton, întregul plan de antrenament este împărțit într-o etapă de bază, o etapă de progresie, o etapă de menținere și o etapă de descreștere. Fiecare etapă are nevoie de o instruire specifică pentru atingerea obiectivelor.

Pentru alergători, elaborarea planurilor de antrenament se bazează adesea pe propria experiență, ceea ce nu garantează eficiență maximă. Cu toate acestea, HUAWEI WATCH GT Runner poate fi de ajutor. După evaluarea inteligentă a nivelului de abilități atletice ale utilizatorului pe baza datelor istorice de antrenament, combinată cu obiectivele și rezultatele dorite, aplicația HUAWEI Health va dezvolta planuri de alergare inteligente personalizate pentru utilizatorii individuali. Aceasta poate analiza automat datele de antrenament ale unui utilizator, poate împărți în mod inteligent etapa de bază, etapa de progresie, etapa de menținere și etapa de descreștere în funcție de nivelul abilităților atletice și obiectivele utilizatorului. În plus, poate estima durata diferitelor perioade de antrenament, reglând științific intensitatea și înaintând treptat planul, pentru ca alergătorii să nu aibă parte de antrenamente prea intense sau prea slabe. 

Dacă antrenamentul nu se desfășoară conform așteptărilor inițiale, restul planului poate să nu mai funcționeze. De aceea, HUAWEI WATCH GT Runner analizează performanța utilizatorului și feedback-ul corpului la antrenament, pentru a adapta automat planul de antrenament al săptămânii următoare. Aceasta va maximiza fezabilitatea planului, iar utilizatorii se vor bucura de alergare păstrând rutina.

Odată cu reînceperea sezonului de alergare, vor începe să alerge din ce în ce mai mulți oameni. Sistemul profesional de alergare de pe HUAWEI WATCH GT Runner și planul de antrenament științific îi vor ajuta pe alergători să se antreneze eficient. 

Avantaj uriaş:  HUAWEI Watch GT Runner este compatibil cu orice smartphone

HUAWEI Watch GT Runner poate fi folosit cu orice smartphone cu iOS și Android. Utilizatorul trebuie pur și simplu să descarce aplicația HUAWEI Health și poate utiliza apoi toate funcțiile de monitorizare a sănătății și de fitness, incluzând planul inteligent de adaptare dinamică și Healthy Living Shamrock. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?